Fenerbahce drog igång året!

Tidigare under kvällen så drog Fenerbahce igång träningen efter vinterledigheten. Spelarna samlades på Can Bartu träningsanläggning och öppnade träningen med att fira Gökhan Gönüls födelsedag. Högerbacken blir 25 år gammal idag. Ett stort grattis hälsar vi honom!

Det blev en lättare träning med joggning och boll under drygt 100 minuter. Diego Lugano deltog inte vid dagens träning sedan han fått ”ett okej” från tränaren Christoph Daum. Luganos kollega i mittförsvaret Bilica deltog inte heller då hans flyg till Istanbul vart försenad.

Laget kommer att träna i Istanbul fram till den 14:e Januari och efter det väntar en veckas träningsläger i varma Antalya för spelarna. Innan dess ska laget först möta Eskisehirspor på bortaplan och Tokatspor på hemmaplan i den turkiska cupen.

Under ”träningslägret” i Antalya kommer laget att  möta Antalyaspor i den sista matchen av gruppspelet i turkiska cupen innan laget återvänder hem till Istanbul.

*********************************************************************************************************

Det har dykt upp rapporter från turkisk media att både Önder Turaci och Colin Kazim-Richards skulle vara på väg bort från klubben pga deras privata liv. Båda spelarna var vid träningsanläggningen tidigare under kvällen men deltog inte i några aktiviteter. Ingen av spelarna förväntas inte heller att följa med på resan till Antalya då båda är skadade och kommer istället att träna på egen hand.

Jag undrar hur mycket sanning det egentligen finns i de rykten som turkisk media sprider. Självklart är spelarnas privatliv deras egna val men sanningen är att skadorna på både Önder och Kazim-Kazim har så att säga hänt just under deras privata liv. Önder gjorde illa sig efter ett besök på diskotek med Kazim krockade med bilen på väg till träningen en söndagsmorgon. Hade skadorna kunnat undvikas eller handlar det bara om ren otur? Vilket fall som helst så läggs allt för mycket fokus på spelarnas privata liv och det måste störa Fenerbahce som klubb.

Även om jag själv tror att det hela är ren skitsnack så hade jag inte blivit förvånad om någon av dessa eller båda försvinner under Januari månad. Faktum är att Fener (vilket jag antar) fortfarande betalar deras löner under den här skadeperioden men hur glada är man egentligen över att spelarna har skadat sig vid sidan av fotbollsplanen? Och speciellt om skadorna hade gått och undvika om spelarna tagit andra val. Och det ska också tilläggas att varken någon av de två har varit speciellt bra den här säsongen och kan ersättas av andra spelare.

Men som sagt, nu tror jag dock ändå att båda kommer att stanna kvar i Istanbul pga att de är skadade och kommer då att träna på egen hand.