Ingen Obolo till Turkiet eller?

Det har varit mycket skriverier om Ivan Obolo den senaste tiden då argentintaren är på väg att lämna de svenska mästarna AIK. Han har ett kontrakt som går ut till sommaren och Obolo har påpekat tidigare att han inte vill förlänga utan vill istället röra på sig och fortsätta sin karriär någon annanstans.

Vi på turkiskfotboll har tidigare berättat om att turkiska klubbar har följt Ivan Obolo och så sent som för någon dag sen så verkade det som om Manisaspor hade lämnat ett bud. Ett bud som AIK ska ha accepterat men att spelaren själv inte var nöjd med kontraktet. Det är iaf vad man har läst runt om på olika sidor.

Nu har det dykt upp nya uppgifter om att anfallaren ska tydligen vara på väg till sin gamla klubb Arsenal de Sarandi.

Om detta är sant förstår jag inte hur Obolo tänker, är det så att han inte vill förlänga kontraktet med AIK pga hemlängtan eller är det för att satsa vidare på en karriär utanför Sveriges gränser men inte i Argentina?  Men nu verkar han alltså vara på väg till hemlandet igen. Mycket skumt om ni frågar mig. Om man nu inte hittar någon annan klubb i Europa varför inte då stanna kvar i AIK och få då en möjlighet att kanske spela i Champions League och då visa sig mot allra bästa motstånd?

Och vidare så undrar jag om detta bud från Manisaspor verkligen var sant. För har man lyckats locka över spelare som Gabriel och Jimmy Dixon från Allsvenskan med betydligt högre löner än de hade i Malmö FF så borde det inte vara några problem med Obolo heller.

Eller så hamnar i Turkiet trots allt. Om någon dag får vi svaret. Och då kanske vi kan lägga locket på om en eventuell flytt till Turkiet för den argentinska anfallaren som spelade in sig i många AIK hjärtan.