Ingen option på Jo!

Det skrivs i Galatasaray kretsar att Galatasaray lyckats med en supervärvning genom att värva över Jo till Galatasaray från Everton där han var utlånad från Manchester City. Men noterbart är två viktiga detaljer som man glömmer, först och främst är Jo bara ett lån på 4 månader. Det finns ingen köpoption för Galatasaray som gör att man kan värva honom om man vill, utan det är bara ett 4 månaders kontrakt rakt av. Påminner lite om ishockeyns artistkontrakt, med andra ord.

Det andra man inte ska glömma är att Jo inte alls varit speciellt bra denna säsong. Han har på dem 26 matcher han spelat i år för Everton i Europa League, FA-Cup, Carling Cup och i Premier League bara gjort 2 mål. Dessutom har han spelat 2 landskamper utan att göra mål hittills denna säsong!

Frågan är nu om han ska hitta tillbaka till sin forna ryska form som han hade i CSKA eller inte, på frågan om han får spela direkt mot Gaziantep imorgon, svarar jag JA! Passa på att låta honom spela nu när vi har honom här under 4 månader och låt honom då spela så mycket som möjligt, speciellt i ligan då han inte får spela i Europa League.