Intressant artikel *uppdaterad*

IlProfessore skrev tidigare idag ett inlägg om den resa som en del svenska fotbollsspelare ska göra i Antalya för att försöka att imponera på något av dem hundratals lag som är på plats i Antalya för att träningsspela. Här kommer en uppdatering kring det hela som fotbollskanalen har skrivit om.

Arrangören av resan är den före detta fotbollsspelaren Hassan Cetinkaya som INTE är agent och spelare är några intressanta namn faktiskt. Listan i sin helhet enligt FK är:

Kristoffer ”Poppen” Björklund, Abgar Barsom, Markus Jonsson, Haris Laitinen, Kristoffer Näfver, David Durmaz, Emra Tahirovic, Andres Vasquez, Anatoli Ponomarev, Christos Christoforidis, Felix Magro.

En del intressanta namn som Mr 100% från AIK (Markus Jonsson), Haris Laitinen från Hammarby och Andreas Vasquez från Zurich. Men det intressantaste namnet är David Durmaz i mina ögon som inför säsongen sade upp sitt kontrakt med MFF och flyttade till Turkiet för att spela med Denizlispor, men det verkar ha sket något underligt på vägen för Denizli betalade aldrig till MFF eller till spelaren i fråga, var han någonsin klar?

Tanken är enligt Cetinkaya att detta ”lag” ska spela match mot någon av dem klubbar som är där nere och på så sätt visa upp sig för klubbarna, för att förhoppningsvis få kontrakt. Vi får se hur det går och kanske får vi se någon av dem ovanstående namnen i den turkiska ligan under våren?

I stort sett alla turkiska lag i ligan är i Antalya och många lag från Tyskland är på plats. Dessutom finns det ryska lag i området som tränar. Antalya som storsatsar för att bli en fotbollsmetropol under sommar/vinter är fyllt med hotell som har fina fotbollsanläggninar. Dessutom har man en anläggning vid namn Mardan Sport Center, som ni kan se på bild nedan, som endast är byggt för syftet, försäongsträning.

Mardan Sport Center

Tidigare Text:

Fotbollskanalen har idag publicerat en artikel där det står att spelare som ”Poppen” Björklund och Markus Jonsson är på väg till Turkiet för att ”visa upp sig för både turkiska- och utländska klubbar”.

De ska med stor sannolikhet till staden Antalya där i stort sett alla turkiska lag har träningsläger, dessutom är flera utländska klubbar i området bl.a. för att delta i de årliga mini-turneringarna som arrangeras där.

Kommer dessa spelare att delta i en öppen träning med övriga spelare för att ”visa” upp sig eller träna med olika lag under ett par dagar? Mycket verkar fortfarande oklart men själva idén är det inget fel på, det skulle nog funka att bara åka ner dit och ta reda på var de olika klubbarna tränar för att sedan ta kontakt och visa sitt CV och hoppas på en chans ska dyka upp. De är som sagt många klubbar på plats i Antalya just nu.

Jag är helt klart för det här med fler svenska spelare i den turkiska ligan.

Artikeln hittar ni här!