EXTRA: Jo till Galatasaray!

Turkiskfotboll kan som första på sida på svenska rapportera att den brasilianska anfallaren Jo kommer att spela i Galatasaray under resten av säsongen. Det har länge ryktats om honom men ikväll blev det alltså klart till slut. Jo som hade ett par mycket fina år i Ryssland i början av sina proffskarriär i Europa värvades till Manchester City inför säsongen 2008-2009 men där gick det inte alls bra för anfallaren som hamnade i problem med dåvarande tränaren Mark Hughes så han lånades ut till Everton där han i stort sett tillbringade hela 2009. Men starten på den här säsongen har varit allt annat än lyckat för Jo som nu söker sig vidare till ett helt nytt fotbollsland för att återigen hitta glädjen i fotbollen.

Galatasaray kommer att låna anfallaren till slutet av säsongen och han kommer bl.a. att spela med sin landsman Elano. Om klubben har någon köpoption på Jo låter jag vara osagt. Brasseanfallaren förväntas landa i Istanbul om ett par timmar.