Nonda tackades av

Fotboll är affärer och det gäller att sköta sin verksamhet för att vinna guldet säsong efter säsong. Galatasaray var i behov av anfallare och för att plocka in en utländsk spelare var en utländsk tvungen att lämna laget, lotten föll på Shabani Nonda och idag var det slutligen dags att lämna över en tack gåva till Nonda, vilket Adnan Sezgin, Murat Yalcindag och Arda Turan såg till att göra på ett fint sätt. Dock kändes det tråkigt att Nonda lämnar Galatasaray då han faktiskt gjort en hel del för klubben, men åldern och den dåliga formen var anledningen till att han nu får lämna laget.

Ett lag som han kom till inför säsongen 2007/2008 ifrån Roma, dock hade han varit utlånad till Blackburn säsongen innan. Första säsongen blev en succé då han gjorde 11 mål för Galatasaray på 24 matcher. Dock drabbades Nonda av skador och året därpå fick han endast in 4 bollar och började att ifrågasättas. Dock rykte han upp sig i år till viss del och lyckades göra 16 mål i Ligan, Cupen och EL totalt.

Ser man till dem 2,5 åren han spelade i Galatasaray så kan man säga att han gjorde det bra med tanke på att övergångssumman för kongolesen bara var 1,7 miljoner euro.

Det hade varit roligare om han fått avsluta som mästare i slutet av säsongen, men tyvärr blir så inte fallet. Dock var detta ett snyggt sätt att tacka av Nonda, önskar fansen hade gjort detsamma senast mot Gaziantepspor, men man valde att bua och vissla ut honom, ovetande om att det var hans sista match.

TACK FÖR DINA TJÄNSTER NONDA!