Pinsam journalistik #5

Om man nu ska publicera en artikel kan man då inte söka efter mer information om det man ska skriva och ge läsarna en bättre syn på hur det verkligen är?

En artikel på fotbollssverige.se beskriver Erkan Zengins flytt till Eskisehirspor:

”Han var en av de spelare som var tänkt att ingå i startelvan, men så blev inte fallet. Erkan Zengin, 24, har fått allt för lite speltid och har allt som oftast stått utanför truppen.”

”Erkan Zengin har endast medverkat i sammanlagt sex matcher för Besiktas den här säsongen.”
Nu tror jag inte skribenten i fråga har någon bra koll på det han skriver om eftersom Erkan Zengin har fått noll speltid den här säsongen, dvs han har inte spelat någon match. Att Erkan har spelat sex matcher för Besiktas behöver inte betyda att det måste ha varit den här säsongen eftersom han hamnade i Besiktas redan förra året.
Och varifrån den här skribenten har fått för sig att en medelmåttig spelare ska vara startman i Besiktas vet jag inte heller.

Här på turkisk fotboll skriver vi om just turkisk fotboll och då vill vi även ge våra läsare information som stämmer. För det mesta iaf.

Off topic, under dagen fortsätter turkiska cupen med bl.a Galatasaray som har rest till staden Ordu för spela mot laget med samma namn plus ett spor i slutet. Enkel match på pappret, något annat på planen. Eller? Senare mot kvällen spelar även ett annat storlag från Istanbul då Fenerbahce tar sig an Eskisehirspor på bortaplan.