Proffskollen: Jem Karacan storspelade mot Liverpool!

Jem Karacan till vänster.

Den unga mittfältaren Jem Karacan fick chansen från start i FA-cupen när Reading tog emot Liverpool på hemmaplan.

Och det var Reading som öppnade matchen bäst och tog även ledningen genom Simon Church men ”Pool” arbetade in sig i matchen och kunde kvittera drygt tio minuter senare genom Steven Gerrard. Karacan spelade hela matchen igenom och gjorde det mycket bra då han stod i vägen för flera Liverpool anfall. Fortsätter han på det här viset kommer han snart och spela i en större liga.

*********************************************************************************************************

Tuncay Sanli fick drygt femton minuter på sig i Stokes match mot York där hemmalaget vann rätt så enkelt. Tuncay hoppade in vid ställningen 3-1, då matchen i stort sett redan var avgjort.3-1 blev också slutställningen.

*********************************************************************************************************

Mustafa Izzet

Kommer ni ihåg Mustafa ”Muzzy” Izzet, engelsmannen med turkisk påbrå som inledde sin karriär i Chelsea, flyttade till Leicester och spelade där i många säsonger men som var tvungen att avsluta karriären i Birmingham pga en knäskada? Izzet var bara 32 år gammal när han fick lägga skorna på hyllan. Han var också med i landslagstruppen som tog bronset i VM 2002. Det blev bara åtta landskamper för honom i den turkiska landslagströjan.

Läste att han hade gjort ”comeback” för ett lag som heter Thurmaston Town. Det var i slutet av November under förra året som han spelade en match för det lilla laget från Leicester. Det var bara engångsförteelse då han gjorde tränaren i laget en ”tjänst”. Han sa efter matchen att det var en underbar känsla men att knät sa någonting annat.

I vilket fall som helst så har ”Muzzy” en bror vid namn Kemal Izzet som är fostrad i Charlton men har spelat för Colchester United under hela sin karriär. Över 300 matcher i Colchestertröjan har det blivit för honom. Under lördagseftermiddagen fick han vara med om något som många fotbollsspelare absolut inte drömmer om. Hans lag fick storstryk mot Preston med hela 0-7. Kemal hoppade in i 55:e minuten då det redan stod 0-5.

Kemal Izzet

*********************************************************************************************************

Även Mehmet Aurelio har varit i farten, han fick hoppa in fem minuter från slutet i Real Betis 1-1 match mot Huesca.

Betis hade just fått en utvisning när Aurelio vad jag förmodar fick hoppa för att täcka upp bakåt. Det hjälpte dock inte utan Huesca lyckades kvittera i 90:e minuten