Proffskollen: Kazim-Kazim debuterade för Toulouse!

Kazim-Kazim, här i Sheffield United.

Så har Colin Kazim-Richards äntligen gjort debut för sin nya klubb. Det skedde tidigare under kvällen när Toulouse gästade Guingkamp i franska ligacupen. Kazim-Kazim inledde matchen på bänken men fick hoppa in under pausen och 10 minuter senare stod det 1-o till Toulouse. Enligt rapporterna spelade Kazim till vänster om mittfältet och stod bakom flera av Toulouses anfall.

*********************************************************************************************************

Gökhan Inler

En annan spelare av turkisk ursprung som har varit i farten under kvällen är Gökhan Inler i Udinese. Han stod för matchens enda mål efter ett snygg anfall när Udinese besegrade ett reservbetonat Milan utan bl.a. Ronaldinho och David Beckham på bortaplan med 1-0. Inler som är mittfältare spelade hela matchen och gjorde mycket bra ifrån sig.

Som de flesta vet spelar han för det schweiziska  landslaget och det är riktigt synd då det turkiska landslaget hade behövs en spelare av hans klass.

Men en gång i tiden kanske han hade valt det turkiska landslaget om karriären hade sett ut annorlunda. Nu vet jag inte om detta är sant eller inte men följande står på wikipedia om man söker efter honom där; ”In the beginning of the 2004–05 season, Turkish champion Fenerbahce tried Inler and Onder Cengel in the pre-season training camp program in Germany and signed a four-year contract with both of them. However, then coach Christoph Daum declared that both players were not good enough to play for Fenerbahce.

Man vill nästan tro att detta inte är sant. Nu vet man iofs inte om han hade utvecklats till samma spelare om han hade stannat kvar i Fenerbahce men att han nobbats av klubben en gång i tiden är ingen trevlig läsning.