Proffskollen: Två stycken dubbla målskyttar!

England

Tuncay Sanli hoppade in Stokes segermatch över Arsenal i FA-cupen. Tuncay ersatte dubbla målskytten Ricardo Fuller i den 85:e minuten.

Tyskland

Serhat Akin

19-årige Taner Yalcin fick chansen från start när  Köln överraskade vann över de regerande mästarna Wolfsburg på bortaplan med 3-2. Yalcin som har representerat det tyska U-19 landslaget spelade i 77 minuter innan han blev utbytt. I Leverkusens segermatch över Hoffenheim spelade Eren Derdiyok i 82 minuter.

Även i Bundesliga 2 finns det flera stycken spelare med turkiskt ursprung. Mahir Saglik som har spelat i det turkiska U-21 landslaget blev dubbel målskytt när Paderborn besegrade Karlsruhe på bortaplan. Saglik som tillhör Wolfsburg är för tillfället utlånad till Paderborn som också är hans moderklubb. I Karlsruhe gjorde den fd Fenerbahcespelaren Serhat Akin ett inhopp.

Italien

I Udinese spelade Gökhan Inler hela matchen när laget förlorade mot Sampdoria. Udinese har nu inte vunnit i Serie A sedan November.

Belgien

Sinan Bolat

Sinan Bolat höll nollan när Standard Liege spelade 0-0 borta mot Mechelen. Liege sladdar rejält i ligan och ligger långt efter Anderlecht som toppar tabellen.

I belgiska andra divsionen spelar den tyskfödde Osman Köse i bottenlaget Tienen. Osman är en vänsterkantspelare och är fostrad i Schalke 04’s ungdomslag.

Frankrike

Mevlüt Erdinc gjorde två mål när Paris SG gick vidare i den franska cupen.

Grekland

Tümer Metin

Veteranen Metin Tümer spelade i drygt 89 minuter innan han blev utbytt i Larissas segermatch mot Iraklis. Tümer har den här säsongen spelat 17 matcher och gjort 4 mål i grekiska superligan.

Spanien

Mehmet Aurelio spelade hela matchen när Real Betis åkte på sin tredje förlust på fem matcher. Betis har halkat efter i tabellen och ser det ut och få svårt att ta sig tillbaka till La Liga.

Holland

I den holländska andra ligan spelar ytterbacken Muslu Nalbantoglu i De Graafschap. Muslu spelade hela matchen när De Graafschap, som just nu toppar tabellen besegrade Helmond Sport med 4-0. I holländska andra divisonen spelar även Mustafa Celen som fick hoppa in i Haarlems förlustmatch mot Excelsior. Unge Umut Gündogan född och uppvuxen i Belgien är en annan som spelar i Eerste Divisie. Han tillhör RBC Roosendal. Även (med passande namnet) Oguzhan Turk (Cambuur) och målvakten Volkan Unlu (MVV) spelar i den serien. Volkan Unlu som är ny i klubben spelade senast i Sivasspor.