Taner Yalçın väljer Tyskland

Efter Mehmet Scholl, Serdar Tasci och Mesut Özil är nästa turk att välja Tyskland Taner Yalçın. Kölns mittfältare väljer som väntat må vi säga att spela för Turkiet OM han får chansen i Tyskland. Till Köln Express säger han nämligen att han vill gå Mesut Özils fotspår vilket är lite tråkigt, men med tanke på att han valt att spela för tyska pojk- och ungdomslandslag var väl valet väntat. Det är dock tråkigt att turkar väljer att spela för Tyskland när dem kan få chansen i Turkiet. Frågan är dock om det är Fatih Terims dåliga användande av Turk-Tyskar som gjort att flera har valt Tyskland?

Mesut Özil hade i alla fall inte jag tackat nej till, men när man ser till landslaget får inte så många Turkar från Tyskland spela. Hamit är väl den som är mest ordinarie, men ser du på Halil som knappt får spela och Nuri Sahin som man inte valt att spela in så är det kanske förståeligt.  Ska bli intressant att se framöver hur utvecklingen blir på den här fronten, för varje Turk som väljer Tyskland är ett steg i fel riktning.