Tunay Torun och Tolgay Arslan vill spela i det turkiska A-landslaget

Tunay Torun och Tolgay Arslan har nyligen varit på träningsläger i Antalya med sin klubb Hamburg. I samband med träningslägret blev båda intervjuade och avslöjade då att de vill spela i det turkiska A-landslaget, vilken får ses som mycket positiva nyheter då de även kan spela för det tyska A-landslaget (Jag tänker främst på Mesut Özil).

Har personligen inte sett mycket av varken Tunay eller Tolgay men enligt olika rapporter verkar båda besitta en hel del talang och givetvis kan dessa två vara en del av framtidens landslag. Tunay Torun är den som har utmärkt sig bäst i Hamburgs A-lag under den här säsongen medan Tolgay har fått stå i skymundan. Och ingår man i Hamburgs A-lag så ska man helt enkelt vara med i det turkiska landslaget.

Fakta

Tunay Torun

– Född och uppvuxen i Tyskland där han inledde sin karriär i St. Pauli men flyttade till Hamburg som 16-åring. Debuterade i Bundesligan under 2008 och har sedan dess, speciellt under den här säsongen tagit mer eller mindre en fast plats i lagets A-lag. Är bara 19 år och har representerat både det turkiska U-17 och U-19 landslagen.

Tolgay Arslan

– Lika gammal som Tunay Torun. Även han född och uppvuxen i Tyskland. Men till skillnad mot Tunay inledde han sin fotbollskarriär i Borussia Dortmund och flyttade till Hamburg så sent som i April förra året. Har sedan dess hunnit med och göra debut i Bundesliga i enstaka matcher. Har meriter från det turkiska U-19 landslaget.