Turkisk fotboll skakas av mutskandal!

Pengar styr fotbollen?

Läser en artikel där det står att tyska utredare har skickat över en dokument med misstänkta lägg matcher till det turkiska fotbollsförbundet. Totalt ska det röra sig om 19 matcher där resultatet har blivit fixat. Rapporten sägs vara baserad på över 50 000 sidor med telefonkonservationer.

Enligt en anonym källa har det spelats enorma summor på mindre matcher där vinsten kan ha varit över 50 miljoner Euro.

En av matcherna kan ha varit den mellan Istanbul B.B. och Genclerbirligi där Istanbullaget vann med 3-1 sedan båda lagens presidenter kommit överens om resultatet.

Vidare rapporteras det att Istanbul B.B.’s målvakt Recep Özturk hade spelat på den matchen, vilket är emot ligans regler och att han då vunnit över 30 000 Euro.

Dessa anklagelser är givetvis väldigt allvarliga och det faktum att tysk polis tidigare under säsongen avslöjat flera uppgjorda matcher i Europa så blir jag inte alls förvånad om detta skulle vara sant. De här utredarna har ju bl.a. på uppgift från UEFA börjat rota i det här med uppgjorda matcher och jag tror personligen att det de hittar kommer inte vara allt för trevligt.

Men den största frågan i det här är väl hur det turkiska förbundet kommer att agera? Det ska bli spännande att följa utvecklingen.