Turkiska Cupen: De regerande mästarna utslagna!

Det var ett uddlöst Besiktas som förlorade cupmatchen mot Istanbul B.B. i ett tomt, regnigt och kallt Olympiastadion i Istanbul. Stor matchhjälte för Istanbul B.B. blev Iskender Alin som gjorde segermålet tidigt in på andra halvlek efter ett fint samarbete med Serhat Gülpınar. Förlusten var den tredje raka i cupen för Besiktas del och nu är laget alltså utslaget. Efter två raka förluster tidigare var laget tvunget att vinna mot Istanbul B.B. för att överhuvudtaget ha en chans att gå vidare. Detta får ses som en stor besvikelse för Besiktas då laget var regerande cupmästarna och att åka ut redan i gruppspelet kan inte vara något som varken ledning, fans, tränare eller spelare kan vara nöjda med.

Nu blir det istället de övriga fyra lagen med alla chans till vidare avancemang som får göra upp om två platser till kvartsfinal medan Besiktas nu istället får sikta in sig mot att försvara ligaguldet från ifjol vilket inte kommer bli det lättaste då både Galatasaray och Fenerbahce är mycket revanschsugna.

Resultat och tabell, Grupp D

Istanbul B.B. 1-0 Besiktas

  1. Istanbul B.B., 7 p
  2. Manisaspor, 5 p
  3. Kasimpasa, 4 p
  4. Konya Seker S.K., 3 p
  5. Besikas, 0 p