Ufuk höll nollan i sin första match

Ufuk Ceylan värvades inför säsongen från Manisaspor till Galatasaray och han har under sitt första halvår inte fått spela något utan bara tränat med laget och varit reserv i några matcher till Leo och Aykut. Men idag i den andra omgången av Turkiska Cupen var det äntligen dags för våran stora målvaktstalang och kanske Turkiets nästa landslagsmålvakt att ta plats mellan stolparna i en Galatasaraymatch.

För motståndet stod Orduspor som hade en nytillträdd tränare vid namn Ahmet Akcam till tränare, samma Ahmet som var hjälptränare till Feldkamp för några år sedan. Han fick ingen bra start utan det blev en 3-0 förlust för dennes Orduspor. Ett Orduspor som ligger pyrt till i andra ligan fick inte någon bra start idag då man tidigt i matchen fick 1-0 emot sig i den 10:e minuten efter ett inlägg av Caner Erkin som Arda sparkade in, utan man fick redan i den 5:e minuten ett röttkort emot sig då Erol Yükseker gick in klumpigt med dobbarna på ett okontrollerat sätt på Arda. En tung start kan man minst sagt säga…

Men Ordu vek inte ner sig och med smockfyllda läktare och dess högljudda stöd, kämpade man på och stod emot bra i första halvlek. När den andra halvleken sedan satte igång gick det utför för Ordu direkt, Nonda fick in 2-0 i den 51:a minuten och punkterade matchen, i den 61:a utökande samma Nonda till 3-0 och matchen var avgjord.

Det var annars en trevlig match där båda lagen spelade bra och försökte att spela fotboll, supportrarna gjorde ett kanonjobb och det är denna vänskap man vill se inom Turkiskfotboll, harmoni och glädje på alla sätt. Att dessutom Erol Yüksever efter matchen bad om ursäkt till Arda och dem kramade om varandra likt två bröder var kanonkul att se, till TRT sade han dessutom att det var helt fel av honom att gå in så okontrollerat mot Arda som bidrar med så mycket till det Turkiska landslaget, riktigt stort gjort Erol. Tack Ordu för den härliga inramningen!