Väck aldrig en sovande jätte

Dani Güiza

Jag tror att alla har hört uttrycket ”väck aldrig en sovande jätte” eller något i den stilen. Med de orden tycker jag att man kan beskriva Daniel Güizas insats i de senaste matcherna. Efter att i stort sett blivit hånad av både motståndar- och egna fans det senaste året har han slagit till med mål i det tre senaste matcherna. Men även om han fortfarande missar en hel del är han på väg åt rätt håll och med tanke på att han gjorde flest mål under den andra halvan av säsongen ifjol är jag övertygad om att den här sviten kommer att fortsätta.

Güiza som under sin debutsäsong ”bara” gjorde 15 mål på 44 matcher i Fenerbahcetröjan har den här säsongen hunnit med 13 mål på 24 matcher och lägg därtill att han har stått för flera målgivande passningar. För att bara ta hans statisik i ligan så gjorde han 11 mål på 31 matcher ifjol medan han den här säsongen hunnit med 8 mål på 15 matcher. Men det som har varit det viktigaste för Güiza utöver målen är att han trots massor med missade målchanser fortsätter att komma till avslut vilket är väldigt viktig för en anfallares självförtroende och med tiden kommer även målen att börja trilla in vilket vi har fått se i de senaste matcherna. Annat vore det om Güiza inte hade skapat några chanser. Då kan man snabbt sjunka igenom sanden.

Och om Fenerbahce vill vara med i jakten på det efterlängtade ligaguldet krävs det att vår förste anfallare fortsätter att producera. Vidare tror jag att värvningen av ytterligare en anfallare i Gökhan Ünal är bara positivt då Güiza vet om att Gökhan väntar på sin chans men så länge Güiza fortsätter att göra mål finns det ingen anledning till att peta honom. Och det i sin tur betyder att han måste kämpa ännu mer för att komma till fler avslut men samtidigt också vara mer effektivare.