Vad håller det turkiska förbundet på med?

Den 7:e februari är det lottning i kvalet till EM 2012 i Polen och Ukraina. En lottning där Turkiet hamnat i pot 2, en plats man får vara nöjd med efter den bedrövliga insatsen i kvalet till Sydafrika VM.

För de som ville att Turkiet skulle hamna i samma grupp som Sverige eller Danmark (i hopp om att se sina stjärnor spela) kan känna sig besvikna då alla länder har hamnat i samma pot. Turkiet kan däremot fortfarande lottas mot både Norge och Finland.

MEN det som är mest anmärkningsvärt när det gäller turkiska landslaget är att förbundet fortfarande inte har anställt en ny tränare efter Fatih Terim. Det har nu gått över tre månader sen Fatih Terim avgick som förbundskapten. TRE MÅNADER! Och vi har alltså fortfarande inte fått se någon ny förbundskapten. Min stora fråga är, Vad håller det turkiska förbundet på med?

Det har varit snack om Guus Hiddink, Joachim Löw och Giovanni Trappatoni. Men ingenting har hänt där. Och samtidigt har flera turkiska tränare gått ut i pressen och meddelat att man gärna tar över det turkiska landslaget men utan någon respons från förbundet.

Är förbundet verkligen så desperata? Man har redan väntat i flera månader och hur många månader till ska man vänta innan man utser en ny förbundskapten? Vad sänder detta för signaler till tränarna i Turkiet? För att inte nämna spelarna. Medan andra länder (även de som inte är VM-klara) spelar landskamper och förbereder sig inför både VM och kommande EM-kval senare i år går de turkiska spelarna runt och undrar vad som kommer att ske. Detta har dragit ut på tiden och är väldigt tröttsamt och det tror jag att många håller med.

Det är nu 12 dagar kvar till lottningen i Polen och då vill jag helst se ny förbundskapten på plats men i ärlighetens namn tror jag att så inte blir fallet. Turkiet kommer att lottas in en grupp med blivande motståndare utan någon förbundskapten.

På återseende!

Seedningspotterna

Pot 1: Spanien, Tyskland, Holland, Italien, England, Kroatien, Portugal, Frankrike, Ryssland

Pot 2: Grekland, Tjeckien, Sweden, Schweiz, Serbien, Turkiet, Danmark, Slovakien, Rumänien

Pot 3: Israel, Bulgarien, Finland, Norge, Irland, Scotland, Nordirland, Österrike, Bosnien

Pot 4: Slovenien, Lettland, Ungern, Litauen, Vitryssland, Belgien, Wales, Makedonien, Cypern

Pot 5: Montenegro, Albanien, Estland, Georgien, Moldavien, Island, Armenien, Kazakstan, Liechtenstein

Pot 6: Azerbaijan, Luxembourg, Malta, Färöarna, Andorra, San Marino