Veckans bomb: Geremi är klar för Ankaragücü!

Precis som jag rapporterade tidigare under dagen och som min medskribent Fotbollstoken följde upp så har Geremi skrivit på ett 1,5 års kontrakt med Ankaragücü.

Ankaragücü som anställde den meriterade franske tränaren Roger Lemerre för ett par veckor sen har verkligen gjort ett bra jobb i och med värvningen av en spelare av Geremis klass. Innan säsongen lyckades man att värva Darius Vassell till klubben och nu slår man alltså till igen. Den här gången handlar det om den kamerunska landslagsmannen Geremi som håller till på högerkanten, antingen som back eller mittfältare.

Geremi som för över 10 år sen slog igenom i en annan turkisk klubb, Genclerbirligi (också från huvudstaden Ankara) väljer alltså att flytta tillbaks till Turkiet. Han har sedan tiden efter sin första sejour i landet haft en mycket framgångsrik karriär bakom sig med spel i Real Madrid (dit han för övrigt försvann efter Genclerbirligi), Middlesborough, Chelsea och nu senast i Newcastle.

Den 31-årige landslagsmannen med över 100 landskamper för Kamerun har vunnit nästan allt som går och vinna. Ligatitel i både Spanien och Engand. Tvåfaldig Champions League mästare med Real Madrid, vinnare av OS-guld och två stycken Afrikanska mästerskap.

Men debuten i Ankaragücü lär dröja med tanke på att Geremi ska spela de Afrikanska mästerskapen i Angola under Januari månad där Kamerun jagar sin tredje titel!

Hosgeldin säger vi till Geremi! (Vilket betyder Välkommen!)