Vidriga Hürriyet

Sedan en tid tillbaka genomför Galatasaraysupportrarna en bojkott av tidningen Hürriyet, detta dels på grund av dem lögner som tidningen skriver om Galatasaray, men framförallt på grund av skribenten Ercan Saatci. Ercan Saatci lyckades med något riktigt vidrigt då han efter Fenerbahce – Galatasaray derbyt i FenerTV gjorde ett utspel utan dess like, videon kan ni se nedan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1UjiZb3wYOw]

Klippet är som sagt från FenerTV och detta gör han i tron av att kameran är avstängd, men det var den inte, så alla som såg på kanalen bevittnade detta och videon spreds illa kvickt. Dessutom har han sedan tidigare förknippat Galatasarays supportrar med PKK då man på läktaren i en match ifjol mot Fener hade ett ”Street Fighter Tifo”.

Visst jag kan hålla med om att supportrarna stod för ett misslyckat Tifo, då den inte alls blev bra, med sprickor etc, men att förknippa klubben och supportrarna med en terroristorganisation är banne mig inte speciellt genomtänkt.Artikeln kan läsas här.

Varför gör då Ercan detta? Jo, helt enkelt på grund av sin fanatism för Fener säger han, men det är så otroligt trist att han använder fotbollen och klubben som en anledning att skriva vidriga artiklar i tidningen Hürriyet, som har en lång historia inom branschen. Tidningen grundades 1948 och visst har den stått för en del tabbar, som då man startade ett uppror, men det är en annan historia som inte har med denna blogg att göra. Att då en äcklig skribent som Ercan ska dra tidningen i skiten, genom att använda tidningen som ett sätt att svartmåla och smutskasta Galatasaray. Personligen undrar jag hur tidningen i fråga kan välja att använda sig av denne herre som journalist, visst tidningen är en del av Dogan gruppen vars ledning är för Fener, men att ha en journalist som jämnt och ständigt ställer till med bråk och försöker att skapa hat?

Det är journalister som Ercan som gör att turkisk media går ner sig och är så otroligt dålig ibland, istället för att sparka provokatören Ercan, har sport redaktionen på Hürriyet bestämt sig för att fortsätta på spåret att bli en tidning som skriver mot Galatasaray. Sedan bojkotten har man nämligen öst på artiklar som stör Galatasaray och våra spelare. Arda Turan hänger man ständigt ut i media och det är tragiskt att man skapar denna hetsjakt och försöker att skapa problemen. Säg att Arda Turan påverkas av alla skriverier, är det något bra för Turkiskfotboll i helhet?

Man måste tänka steget längre som journalist och förstå att ens lögner kan leda till tråkigheter, men det gör inte Hürriyet och där av ska man bojkotta tidningen OVSETT om man håller på Galatasaray eller inte. En tidning ska inte sprida lögner och skada Turkisk Fotboll på något sätt, istället bör man arbeta för FAIR-PLAY i den linje som klubbarna och förbundet försöker gå efter.

Det som är kul att se i detta ärende är att Fenerbahce som klubb även tagit avstånd från skribenten i fråga.