Ankaragücü lånar Robert Vittek

Nästa spelare till Ankaragücü blir den slovakiske anfallaren Robert Vittek som hämtas på lån från Lille till slutet av säsongen. I den turkiska huvudstaden kommer han att spela tillsammans med landslagskompisen Marek Sapara, ny från Rosenborg och frågan är om inte det är Sapara som har ett finger med i den här värvningen. Dessa två kommer också med stor sannolikhet att representera Slovakien i landets första VM senare till sommaren.Vittek kommer som sagt närmast från Lille där speltiden har varit lite sisådär och han är givetvis sugen på ännu mer speltid inför VM-slutspelet. Han har över 60 landskamper för Slovakiens landslag på sin meritlista och har också gjort succé i Tyskland där han spelade flera säsonger i Nürnberg.

Man måste säga att detta är ytterligare en tung värvning av Ankaragücü som satsar stenhårt inför andra halvan av säsongen efter de tidigare värvningarna av spelare som Jerome Rothen, Geremi, Jan Rajnoch och redan nämnde Marek Sapara.

Samtidigt gör klubben av sig med målvakten Stefan Senecky and anfallaren Roguy Meye. Båda kom på lån från Ankaraspor tidigare under säsongen. Andra spelare som har lämnat Ankaragücü under den senaste tiden är Kavlak, Brabec, Bebbe, Konate, Ceyhun Eris, Volkan Aslan, Baki Mercimek, Zafer Özgültekin och Ufuk Bayraktar.