Anti-Turkiet sidan SF

Svenskfans är en sida fylld med hat mot Turkiet och ännu en gång ser vi hur denna sida tillåter negativt snack mot Turkiet. Under slutet av förra året tillät sidan Dalkurd propagera mot Turkiet utanför fotbollen och detta är något som är vanligt på sidan. Assyriska har tidigare gjort samma sak och man fortsätter att tillåta detta. Man tillåter dels redaktioner på sidan skriva artiklar som går över reglerna som sidan har och man tillåter artikelkommentarer som är negativa och bara riktade mot Turkiet som nation.

Efter Galatasarays uttåg i Europa League tog en skribent på sidan tillfället i akt för att skriva en negativ artikel, han skriver sarkastiskt om hur Galatasaray skulle krossa Atletico och ”********” dem, men så blev tydligen inte fallet. Frågan är ju först och främst vad ”*********” betyder, tydligt är att vi pratar om en censur av något otillåtet ord, men frågan är ju helt klart vem fan som har sagt att Galatasaray ska ”*********” Atletico Madrid.

Han skriver om hur man satte Ali Sami Yen på plats och raderade ut den Tolfte spelaren, men faktum är att trots att den Tolftespelaren inte gjorde en bra insats med Turkiskmått mätt, slaktade man den rasistiska publiken på Vincente Calderon som istället för att stödja sitt lag, skrek Horungar och sjöng ramsor om hur Turkiet inte är Europeiskt. Detta efter att polisen stått för en otroligt kränkande visitering när Galatasaraysupportrarna skulle in på arenan. Den bortaskara som var på Vincente Calderon ”*********” hemmafansen och visade att Turkiskalag alltid har bra stöd utanför landetsgränser.

Vidare fortsätter skribenten, som har utländskursprung, att Galatasaray nu förstår att det inte är samma sak att spela mot Bursaspor och Sturm Graz som det är mot Atletico och Nej det är det inte. Det är mycket trevligare att se fotbollen mot ett kämpande Bursaspor som spelar fotboll på ett bra sätt och som har med sin en bortaklack som skapar bra läktarkultur. Atletico skulle inte ha en suck i den Turkiskaligan, för lag som Bursaspor skulle alla dagar i veckan slå ett Atletico, som har turen att möta ett desarmerat Galatasaray som varit i en formsvacka i snart 1 månad.

Det hade varit kul att se denna skribent skriva en artikel om Galatasaray hade varit i samma hysteriska form som när man spelade ut Panathinaikos i Athen, då hade det falska Madrid slängt in handduken efter första matchen.

Säg att Arda Turan i den 35:e minuten hade satt bollen i det öppna målet istället för att skjuta över och om domaren istället för att blunda för en klarstraffspark hade gett straffen som är 100 % klar. Vi ser klart och tydligt att spelaren i Atl.Madrid medvetet slänger handen på bollen för att störa Caner, han kollar till och med på bollen när hans arm onaturligt söker bollen, men detta är enligt skribenten omedvetet. Då ska man tänka på att spelaren i fråga slänger sig medvetet för att slå bollen med handen, a la Volleyboll, vilket är otroligt att alla 6 domare på arenan missar. Jag köper att huvuddomaren inte ser det, han kanske står fel och jag köper att linjedomaren kan ha svårt att se, men kortsidedomaren som vars enda uppgift är att hålla koll på sitt närliggande område, som står 4 meter ifrån, hur kan han missa situationen?  Skribenten kallar ärendet för ett fumel, när det helt klart och tydligt är ett medvetet agerande att stoppa anfallaren från att höra mål.

Därefter börjar skribenten skriva illa om Elano som verkligen har börjat visa vad han går för, Elano har blivit en form av playmaker och är en viktig del i uppbyggnadsfasen för GS. Tyvärr lämnade han planen tidigt i andra på grund av skada och det var där vi tappade mittfältet. Skribenten väljer att skriva om hur fult Elano spelade och att Rijkaard var nervös för att denne skulle få kort och där av plockade ut honom, när det rör sig om en skada som innebär att Elano missar matchen på Söndag mot Kasimpasa.

Därefter fortsätter skribenten att försöka vinkla hela sin artikel till att Galatasaray är äckliga och Turkiet är äckligt, genom att svartmål olyckan där Kun Aguero får en spark i ansiktet. Detta vill skribenten till att få till en våldtäkt eller liknande.

Det är underligt att en skribent för en redaktion till ett lag som genomför en fiaskosäsong och som är närmare nedflyttning är en plats i Europa nästa år har fått så mycket luft under vingarna. Visserligen är det stort att slå Galatasaray eller andra Turkiskalag, men att man får hybris och börjar måla sin spelare som hjältar etc är löjligt och visar på den pinsamma journalistik som råder på Svenskafans.