Bye Bye Europe

Galatasaray har efter 1-2 på hemmaplan slängt in handduken i Europa League och det var ett domslut i den 78:e minuten som ändrade matchbilden totalt. Dessförinnan hade Madrid tagit ledningen med 0-1 och Galatasaray kvitterat till 1-1, men den stora vändpunkten för matchen kom i den 78:e minuten då Caner får tag i bollen i straffområdet. Atletico försvaren som tappar bollen till Caner tappar även balansen och i fallet lyckas han med handen stoppa bollen och där igenom sabotera ett friläge. Ett agerande som får Caner Erkin att få spader och inom loppet av 2 minuter lyckas Caner få 2 gula kort och där med ett rött kort som leder till att GS tappar spelet som man var på väg att få hitta. Istället kan Diego Forlan i minut 90 efter press från Atletico göra 1-2 och där med skicka ut GS från Europa League.

Dock ska man komma ihåg att Galatasaray i denna match gör en genomusel insats, man har inget spel och ingen vilja och låter Madrid styra och ställa. Den enda ljuspunkten är Keita som gör ett mycket fint mål efter en underbar assist av Arda. Dessa två är dom enda tillsammans med Mehmet Topal som kan vara någorlunda nöjda med sina insatser.

Frågan är dock varför Galatasaray hela tiden väljer att spela utan anfallare, sedan nyår då man inte har haft Nonda och Baros borde man ha låtit Turkiets största anfallstalang just nu Cem Sultan få chansen. Jag säger inte att han borde spelat idag, men han borde ha spelats in i Januari, vilket där med kunde ha lett till att vi idag hade spelat med Cem. För jag tror att en inspelad Cem, trots sin unga ålder, hade fått mer uträttat på topp samtidigt som Arda var längre ner i planen. Arda på topp fungerar inte riktigt, han ska ha mycket boll och han är inte den som ska löpa i djupled, varför kanske inte spela med Keita som renodlad anfallare, då denna i Lille och Lyon har gjort detta? Jag vet inte, men jag litar på att tränarstaben vet vad dom gör.

Förhoppningsvis kan Galatasaray nu fokusera i ligaspelet och göra det enda rätt, vinna ligan! Adnan Polat måste nog se till att inte prata så jäkla mycket, han lovade under vinteruppehållet och inför säsongen 3 titlar, i form av Ligan, Cupen och EL. Han har tappat chansen till titel i 2 av 3 tävlingar, inte speciellt bra att glappa så mycket i käften när inte presterar. Skit i att snacka och se till att laget blir bättre istället, för just nu ser det inte alls bra ut.