Denizlispor 1 – Galatasaray 2

Efter att serieledaren Fenerbahce genom en… ja vad ska man säga, jäkligt vass andra halvlek lyckades besegra Sivasspor med 1-5 på bortaplan satte man press på Galatasaray som var tvunget att vinna för att inte låta Fener få till en lucka i serietoppen och ett tag igår undrade man om inte så skulle bli fallet, men Galatasaray lyckades besegra ligajumbon Denizli till slut och det var ingen mindre än nyförvärvet Jô som i den andra halvleken satte dit 1-2 som blev slutresultatet.

Matchen började i ett fint och bra tempo sett med Galatasaray ögon, laget såg väldigt hungrigt ut från start och man kände att den här matchen kan sluta med stora segersiffror, då spelarna skapade läge efter läge. Det var dessutom mycket med fina kombinationer som öppnade upp Denizlispor som första 20 minuterna bara kämpade med att rensa bort bollen. Speciellt Emre Colak och Caner Erkin såg väldigt taggade ut och dessa två arbetade flitigt med att luckra upp försvaret. Den förstnämnda Emre Colak, var den som i den 17:e minuten skickar ut bollen till Baris Özbek på högerkanten, som tittar upp och slår in ett inlägg som Arda Turan lyckas nicka in i finaste Hakan Sükür maner. Trots att han inte har så mycket längd att jobba med lyckades han komma upp mellan två Denizlispor försvarare och trycka till bollen med pannan. Därefter verkade det som att Galatasaray slog av på växeln och började att spela väldigt passivt. Istället för att fortsätta mala tog man det lungt och började slarva, vilket gjorde att Denizlispor fick en chans att komma in i matchen och det gjorde man, Denizli´s bulgariska anfallare Angelov hade ett flertal lägen att sätta dit 1-1, men det dröjde till den 53:e minuten innan Engin Memisler kunde nicka in bollen från snäv vinkel. I denna situation är det tre spelare som gör misstag i Galatasarays försvar vilket leder till att man släpper in bollen.

Lucas Neill är den första att göra misstag då han ligger ca 1 och en halv meter längre ner än sina kamrater i backlinjen, vilket Engin i Denizli ser. Då Ugur Ucar som högerback gör misstaget och tar några steg upp i banan för att försätta sin spelare offside, leder det till att Engin blir fri och kan sätta dig skallen. Den tredje som gör fel är målvakten Leo Franco, ärligt talat, vad gör han?! Han reagerar på att bollen är på väg in och nuddar den, men han rycker till liksom om han är bollrädd och får inte någon fart på bollen som går in. Är det någon värvning som Galatasaray har misslyckats med i år är det Leo Franco, ärligt talat våga låt Ufuk spela mer, det kan inte bli sämre än så här och Ufuk har spelat bra dem matcher han fått chansen i år.Aja, man ska inte klaga för mycket på Franco i den här texten, men jag förstår varför han aldrig vunnit La Liga.

1-2 lät sig dröja till 62:a minuten då Jo påpassligt fick en boll i straffområdet efter att Mustafa Sarp efter passa från Gio kunnat avancera centralt i banan och vid straffområdslinjen slår en pass till vänster där Jo skjuter, får tillbaka returen och skjuter in den. Riktigt skönt att Jô som i år inte levererat i Premier League så pass tidigt som i sin andra match får göra mål, det kan stärka självförtroendet. En annan som hade mycket självförtroende var Gio, som efter att han kom in ville göra hundra mål, men han var lite för egoistisk idag och borde ha passat mer, men det kan bero på att han ännu inte vet hur hans medspelare beter sig på planen och där av har svårt med lagspelet, dock har han ett jäkligt fint steg när han löper, en våt dröm för alla tränare kan man säga.

Galatasaray.org

Galatasaray
Leo Franco, Uğur, Neill, Servet, Caner, Barış, Elano(Dk.64 Ayhan Akman), Mustafa Sarp, Arda, Jo(Dk.70 Emre Güngör), Emre Çolak(Dk.56 Giovani Dos Santos)

Denizlispor
Özden, Erkan(Dk.88 Fatih Yiğen), Kofi, Burak, Çağlar, Roberts(Dk.73 Okan Koç), Berberovic, Braga, Güray, Angelov(Dk.67 Youla), Engin

Här näst kommer Galatasaray att spela emot Antalya i Turkiska Cupen då det är dags för kvartsfinal, där av åkte Galatasaray idag emot Antalya med buss från Denizli. Matchen på Onsdag är den första av två i Turkiska Cupens kvartsfinal och vi är mycket hoppfulla om ett avancemang, dock är Antalya riktigt bra och det var senast vi var i Antalya med nöd och näppe vi segrade. Besiktas hade i denna omgång svårt mot Antalya och det var genom en tveksam straff man gjorde mål och vann med 0-1. Där av blir det en spännande match för GS, men vi hoppas på det bästa SEGER!