Fener lämnade också Europascenen

Galatasaray lämnade igår Europascenen för denna säsong runt klockan 21, ett par timmar senare var det dags för det sista turkiskalaget i europaspel, nämligen Fenerbahce att lämna scenen. I 85 minuter var Fener i avancemang läge, men tyvärr blev så inte fallet när Adil Rami nickade in 1-1 efter en frispark.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LM7vxvILlEQ]

Matchen såg bortsett från baklängesmålet mycket bra ut, Fener började bra och visade inför 52 tusen hemmasupportrar att man ville ha ett avancemang och planenligt gjorde man det första målet efter att Emre snyggt från distans fått iväg ett skott som målvakten inte lyckades avvärja, utan istället var det bara att plocka upp bollen ur nätmaskorna. Första halvlek såg väldigt bra ut och många antog att segern långt in i matchen, men av någon anledning börjar Fener att stressa och man börjar tänka defensivt. Ett koncept som inte funkar i Turkiet just nu, Galata var inne på samma spår, men tyvärr slog det även fel i Kadiköy och 1-1 blev i den 85:e minuten ett faktum.

Man kan prata om en massa saker och skylla på en massa saker, men besvikelsen över att de Turkiskalagen underpresterar när det gäller som mest är tung. Båda våra flaggskepp har slagit till botten och förhoppningsvis ser båda föreningarnas ledningar att man inte kan bygga ett flaggskepp som ska ta över Europa genom att snacka en massa, utan man måste konkret bygga något stabilt. Både Galatasaray och Fener har denna säsong byggt sina lag på hets och det visade sig nu i åttondelsfinalen av Europa League att det inte höll. Aziz Yildirim och Adnan Polat kan snacka en massa om att vinna år efter år, men prestigen och den riktiga framgången hittas i Europa. Vill man lyckas att erövra bakom fiendens linjer måste man börja bygga lag med lagspelare och inte en massa ”stjärnor”. Att värva Topuz för att BJK vill ha honom eller att värva Gio för att han en gång var en talang från Ipswich, det är inte rätt väg att gå.

Hjältarna klubbarna pratar om idag från förr värvade man inte in som stjärnor alla gånger, man skapade stjärnor och hjältar!