Fener redo att ta emot Bursa

Ikväll är det återigen dags för kvartsfinaler i turkiska cupen. Ett kvartsfinalspel som drog igång redan igår med matcherna Istanbul B.B. – Trabzonspor och Antalyaspor – Galatasaray. Trabzon fick med sig ett bra resultatet (1-1) till hemmamötet om en vecka och det kan man väl säga om Galatasaray som dock förlorade med 1-2 men siffrorna hade kunnat bli större.

På dagens schema finns Manisaspor – Denizlispor och Fenerbahce – Bursaspor. Den sistnämnda matchen är också dagens höjdpunkt där två av Turkiets formstarkaste lag ställs mot varandra. Fenerbahce ska givetvis vara favoriter men man ska aldrig underskatta Bursaspor där tränaren Ertugral Saglam har gjort ett mycket bra jobb.

Med tanke på att flera ordinarie spelare stod över matchen mot Sivasspor pga avstängningarna lär vi få se de i startelvan under kvällens match. Det betyder att reserverna som gjorde mycket bra ifrån sig senast får stå åt sidan. En som dock kommer att stå över kvällens match och istället göra comeback i matchen mot Diyarbakirspor om några dagar är anfallaren Daniel Güiza. Fenerbahce har ett mycket tight schema under februari månad så vi lär få se en hel del rotation på olika positioner i startelvan de kommande matcherna.

Kvällens match startar 19.00 (svensk tid) och kan ses på TRT 1 eller DigiWeb Turk!