Fener vann lekande lätt!

Kvällens match i turkiska cupen mellan Fenerbahce och Bursaspor avgjordes redan under första halvlek. Hemmalaget var det klart starkaste laget och kunde rycka till sig en relativt enkel säker 3-0 redan innan paus. Första målet kom efter att Diego Lugano nickat i stolpen efter en frispark. Vänsterbacken Andre Santos höll sig framme på returen och ledningen var ett faktum.

Bara några minuter senare skulle det vara dags igen, efter ett fint anfall tog Semih Sentürk ett avslut som räddades av målvakten Ivankov i Bursamålet men bollen hamnade hos Diego Lugano som enkelt kunde uttöka lagets ledning.

3-0 skulle komma strax före paus och den som låg bakom det målet var Özer Hurmaci som med ett fint tekniskt nummer skickade in bollen till Alex i straffområdet men det var en av mittbackarna i Bursa som nickade ut bollen till Semih som kunde avsluta bollen i mål.

Matchens andra halvlek är inte ens värd att nämna, Fenerbahce drog ner på tempot och var inte i närheten av det vi fick se under första halvleken. Bursaspor hade mest boll och skapade flera halvchanser men även Fener stack upp i anfall och hade bl.a. två stolpskott, ett i början av matchen och ett i slutet av matchen genom inhopparen Gökhan Ünal.

Segern var Fenerbahces tredje raka och laget har nu gjort 17 mål på 5 matcher. Här närmast väntar Diyarbakirspor på hemmaplan för Fenerbahce.

I dagens andra cupmatch mellan Manisaspor och Denizlispor var det hemmalaget som vann med 4-1 efter två mål av Joshua Simpson.

Returerna spelas under nästa vecka.

Mål och höjdpunkter från Fenerbahce – Bursaspor

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yvPwiEbkQdM]