Ny skandal på FBTV

Under hösten 2009 signerade FBTV en stor skandal då man lyckades med att visa live tv från ett program där reportern och gästen trodde att det var reklam och började prata skit om Galatasaray, frågan var då om det var med flit man gjorde detta för att snacka skit om Galatasaray eller om det var oskyldigt gjort och att man bara råkade säga det man sa, typ att fener satte på Galatasaray etc.

Nu har man återigen gjort bort sig och denna gång var det i ett program vid namn ”Yer 6”, som blir ”under ytan” om man ska översätta det lite snyggt. Där man helt oannonserat väljer att börja snacka skit om Galatasarays nya värvningar. Galatasaray har skapat stora rubriker genom att värva Australiens mittback från Everton, Mexicos anfallare/ytterspringare och en av Brasiliens anfallare, vilket har gett stort eko i Turkiet och i fotbollsvärlden. Dock verkar det som vi på redaktionen tidigare befarade att avundsjuka skulle spridas och så verkar vara fallet från FBTV då man väljer att ifrågasätta Galatasarays värvningar i brist på egna, vilket är otroligt tråkigt att se och höra. Lagens TV-kanaler kan omöjligen vara till för att snacka skit om andra lag, är inte tanken att Turkiet arbetar mot Fair-Play? Något som klubbens ordförande predikar om i klubbarnas förening?!

Att säga att Galatasaray gör panikvärvningar och snart kommer vara på FIFAs bord är löjligt och hör verkligen inte till Turkisk Fotboll. Dock var det bisarraste när man börjar prata om hur dessa utländska värvningar sätter stopp för Turkiskatalanger, för det första är det trevligt att ni menar på att Galatasaray har många talanger. Men det är ju eran egen president som predikar för att få bort 6+2 kvoten från Turkiskfotboll och göra det fritt. Dessutom är det än så länge inte Galatasaray som väljer att ge brassar turkiskpass för att kunna spela med en extra…

Noterbart är att det var denna kanal som även visade Galatasarays match i repris när man vann ligatiteln senast, inkompetensen på kanalens redaktionen verkar vara stor.