Oavgjort tack vare Keita

Igår  var det full fart på fotbollsplanerna i Europa och full fart var det verkligen på Abdul Kader Keita, Ivorianen som gjorde Afrikanska Cupens snyggaste mål lyckades genom sin under bara spelförståelse, kvicka fötter och fart gång på gång glida igenom Atl.Madrids försvar och det var han som gjorde det viktiga 1-1 målet i den 76:e minuten som innebär att Galatasaray på hemmaplan har en fördel, om en liten.

Detta var en match med två ansikten, första halvlek såg förskräcklig ut från en Galatasaraysupporters ögon, då Madrid gång på gång kom och hotade vårt mål. Trots att jag inte är ett stort fan av Leo Franco kan jag med handen på hjärtat säga att han gjorde sin bästa match i Galatasaraytröjan, trots att han släppte in 1 mål. För denna gång berodde målet på en viss Jose Antonio Reyes, denne gjorde sin bästa halvlek på mycket länge och jag vet inte varför han tajmade in det med våran match, men jag misstänker att det var revanschlustan från förra säsongen då han förlorade i Benficatröjan mot Galatasaray. Reyes som spelat i Madrid och Arsenal lyckades sätta en frispark snyggt i det bortre hörnet, ett hörn som Franco inte lyckades täcka av i tid i den 22:a minuten.

Madrid fortsatte efter målet att mala på och Aguero på topp var ett ständigt orosmoment, det var inte förrän i den sista minuten av den första halvleken som Galatasaray verkligen skapade någon bra chans. Då man på en fastsituation nickade i stolpen efter frispark av Elano. Men resultatet var 1-0 i halvtid och det var vi GS supportrar mycket nöjda med om man ser till spelet, för ärligt talat hade Madrid med lite koncentration och precision kunnat leda med 2 eller 3 mål mot 0. Men så blev det inte utan i den andra halvleken började Galatasaray att spela fotboll. Framförallt Keita började löpa och när denna afrikanlöper, ja då får Bolt svårt att hänga med. Tänk då hur det gick för stackars Ujfalusi som var back i Madrid. Han hade inte en suck att säga till om och det var så otroligt fint att se Keita skratt senare i den 90:e minuten då Dominguez kapade honom. Vi talar om psykologisktövertag till nästa torsdag gubbar!

Men men, 1-1 blev det som sagt efter att Hakan Balta slår ett inlägg från vänster som Arda går upp för att nicka, när han går upp får han 2 försvarare mot sig, vilket innebär att när bollen flyger över Arda, så är Keita fri i bortehörnet och han sätter fokuserat in 1-1. Otroligt skönt att se och en otrolig lättnad, det kunde gått så mycket värre i den här matchen, men Allah var på våran sida och vi fick med oss 1-1.

Den enda tråkigheten under matchen var supportrarna som Madrid hade på plats, klacken skanderade upprepade gånger ”puta” och man började sjunga ”Turkiet är inte Europa”, Rasism bör inte förekomma på fotbollsarenor och UEFA lär säkerligen straffa Madrid som förra året ställde till det för sig också.

Galatasaray
Leo Franco, Uğur, Neill, Servet, Hakan Balta, Keita, Mustafa Sarp, Mehmet Topal, Elano (82 Ayhan Akman), Caner (36 Giovani), Arda (89 Barış Özbek)

Atletico Madrid
De Gea (70 Asenjo), Ujfalusi, Perea, Dominguez,  Valera, Simao, Assunçao, Raul Garcia, Reyes (86 Salvio), Agüero, Forlan (58 Jurado)

Gulakort
90 Dominguez (Atletico Madrid), 40 Servet (Galatasaray)

Målen
22 Reyes (Atletico Madrid), 76 Keita (Galatasaray)

Övriga resultat från kvällen:
Everton  2-1 Sporting Lizbon
Hertha Berlin  1-1 Benfica
Atletico Madrid 1-1 Galatasaray
AFC Ajax 1-2 Juventus
Club Brugge  1–0 Valencia
Fulham  2-1 Shakhtar Donetsk
Liverpool 1-0 Unirea Urziceni
Hamburger SV  1-0 PSV Eindhoven
Villarreal 2-2 Wolfsburg
Standard Liege 3-2 FC Salzburg
FC Twente 1-0 Werder Bremen
Lille  2-1 Fenerbahçe
Rubin Kazan 3-0 Hapoel Tel-Aviv
Athletic Bilbao  1–1 Anderlecht
FC Kopenhag  1-3 Olympique Marseille
Panathinaikos 3-2 AS Roma