Pinsamt värre!

Att Fenerbahce förlorar mot Istanbul B.B. är ingen överraskning, inte om man tittar tillbaka på de senaste matcherna. IBB har tyvärr blivit lite av en mardröm för storebror. Men det man blir besviken över Fenerbahces spel är att nivån på laget är så himla dålig att den blir pinsam. Ingen spelare förutom kaptenen Alex de Souza får godkänt ikväll, ingen!

Alex som har varit ur form de senaste matcherna spelade rätt så stabilt och visade att han kanske är på väg till gammal storform när han med sitt härliga passningsspel serverade sina lagkamrater som dock inte kunde ta vara på chanserna.

Vår brasilianske stjärna har inte mycket kvar att ge i karriären som går mot ett slut, åtminstone karriären i Europa då jag tror han flyttar tillbaka till Brasilien nästa år.  Och då tycker jag att spelarna runt omkring honom kan ta vara på hans spel bättre än så här, för vinna matcher på egen hand, det klarar han tyvärr inte att göra längre.

Istället fick han på egen hand göra ett mycket snyggt mål i början av andra halvleken. Då trodde man på en vändning för Fenerbahce men ack så fel man hade det. Och när spelet låser sig önskar man att laget ska spela efter sina förutsättning och åtminstone ta vara på poängen man har men som vanligt väljer man helt fel taktik och förlorar allting!

Vart ska kritiken riktas någonstans? Tränaren? Spelarna? Domaren? Hur man än vänder och vrider på det så är det ändå upp till spelarna att leva upp till förväntningarna och vinna matcherna.

Fenerbahce har nu spelat flera matcher i rad utan att vinna och det är pinsamt dåligt för ett lag som vill vinna ligaguld.

Skärpning säger jag om klubben ska vara med och kämpa om ligatiteln!

***

I de två senaste ligamatcherna mot Bursa och IBB kunde man ha fått med sig två poäng och bara varit 3 poäng efter ledande Galatasaray, bara laget hade spelat efter sina förutsättningar. DVS, spela ett försvarsinriktad spel och vara rädd om poängen man har. Istället som jag skrev tidigare väljer man fel taktik, tok satsar offensivt, glömmer bort försvaret och släpper in ett billigt skitmål i slutminuterna. Och det när man har en spelare mindre på planen efter Alex utvisning som det inte är något snack om. Lagkaptenen hade en olycklig minut i mitten av andra halvleken där hans boll först stoppas av domaren, i sekvensen efter stoppar han sin motståndare med ett regelbrott för att någon minut senare stämpla en motståndare på låren. Ingen snack om saken, rött kort är ett faktum!

***

Nu väntar landskamper under veckan innan Fenerbahce tar sig an Antalyaspor på hemmaplan DÄR TRE POÄNG ÄR ETT MÅSTE!