Proffskollen: Cagdas Atan målskytt!

England

Premier League

Tuncay Sanli fick chansen från start när Stoke vände och vann mot Portstmouth med 2-1 på bortaplan. Tuncay blev senare utbytt i den 75:e minuten. Den turkiska landslagsspelaren har haft det trögt med målskyttet den här säsongen och bara gjort 3 mål på 19 ligamatcher så här långt på säsongen.

Championship

Jem Karacan tog som vanligt en plats i det centrala mittfältet hos Reading. Det var hans 22:a match under säsongen. Men tyvärr så förlorade Reading mot Blackpool med 0-2 och ligger därmed kvar i bottenträsket.

Frankrike

Kazim-Kazim, här i Fenerbahcetröjan!

Mevlüt Erdinc och PSG gick segrande ur ”turkmötet” mot Kazim-Kazim och Toulouse. Matchens enda mål kom igenom en hård dömd straff. Strax efter ledningsmålet för hemmalaget fick Kazim ett riktigt bra läge att kvittera på men sköt utanför. I slutet av första halvlek drog Erdinc på sig ett gult kort sedan han sköt bort bollen efter domarsignalen. Han blev även utbytt under den andra halvleken. Kazim som spelade som ensam anfallare hos bortalaget drog även han på ett gult kort.

Tyskland

Ilkay Gündogan

Bundesliga

Den unge Ilkay Gündogan gjorde räddade en poäng för Nürnberg sedan han kvitterat till 1-1 mot Bayern München i lokalderbyt. I Bayern ersatte Hamit Altintop, Ariel Robben i halvtid. Altintop gjorde inte större väsen från sig men drog på sig ett gult kort sedan han dragit ner just nämnde Gündogan. Det var för övrigt Ilkays första mål i Nürnberg tröjan. Serdar Tasci spelade som vanligt mittback när Stuttgart utklassade Köln på bortaplan med hela 5-1, där bl.a. brassetysken Cacau gjorde fyra mål! Det var 18:e matchen för säsongen för den tuffe mittbacken som har dragit på sig hela 7 varningar under säsongen. I Borussia Dortmunds segermatch över Hannover på hemmaplan med 4-1 spelade Nuri Sahin hela matchen. Nuri har under säsongens gång spelat 23 matcher och gjort 3 mål. Både Tunay Torun i Hamburg och Halil Altintop i Frankfurt fick chansen från start när lagen drabbade samman under lördagseftermiddagen. Matchen slutade mållös och båda de turkiska landslagsspelarna (Halil i A – och Tunay i U21-landslaget) fick utgå under andra halvleken.

Bundesliga 2

Både Abdulkadir Özgen och Alper Uludag deltog i Aachens förlust match mot 1860 München.

Schweiz

Cagdas Atan

I Basels segermatch över Aarau på hemmaplan med 2-1 så blev mittbacken Cagdas Atan sstor matchhjälte sedan han gjort det sista målet i den 69:e minuten. I Basels backlinje fick Cagdas sällskap av unge ytterbacken Serkan Sahin som spelar för det turkiska U21-landslaget. Det var första målet för säsongen för Cagdas som har sju kort sedan tidigare under säsongen. Serkan har däremot redan gjort ett mål under säsongen.

Italien

Gökhan Inler hade ingen lätt dag på jobbet sedan hans Udinese fått storstryk mot Genoa på bortaplan med 0-3. Inler blev också utbytt under den andra halvleken.