Proffskollen: Fredagsmatcher

Frankrike

Fatih Atik

Det var nästintill full omgång i Ligue 2 där Fatih Atik spelade från start för Tours. Trots en man mindre lyckades Tours hålla undan och vinna med 2-1. Fatih Atik spelade i drygt 60 minuter. Han har under säsongen spelat 24 matcher för sitt lag, alla från start. Under dessa matcher har det blivit 5 mål för mittfältaren.

Tyskland

Olcay Sahan hoppade in de fem sista minuterna i Duisburgs segermatch, borta mot Arminia Bielefield. Olcay har under säsongen spelat 13 matcher och gjort 1 mål. Han har även dragit på sig 3 varningar. 29-årige Huzeyfe Dogan blev stor matchhjälte för sitt Union Berlin då han gjorde två mål i deras 3-2 seger över Koblenz på hemmaplan. Han blev senare utbytt i slutet av matchen. Även Kenan Sahin fick speltid för Union Berlin när han hoppade in i under andra halvlek. Dogan som har spelat för flera olika klubbar i Tyskland har även en tid i Ankaragücü bakom sig. Dogan som är mittfältare har gjort 3 mål under säsongen medan Sahin som är anfallare har gjort 5 mål.

Holland

I Hollands andra division, Eerste Divisie finns det flera spelare med turkisk ursprung. Muslu Nalbantoglu spelade hela matchen när serieledaren De Graafschap vann sin bortamatch med 3-0. Målvakten Volkan Unlu fick släppa in två bollar bakom sig när MVV spelade oavgjord mot Volendam. Umut Gundogan fanns på planen när hans RBC förlorade stort mot Helmond Sport.