Svenskkollen

Tobias Linderoth har lämnat Galatasaray men hur det går de övriga svenskarna i Turkiet?

Erkan Zengin (Eskisehirspor)

– Spelar nuförtiden i Eskisehirspor dit han är utlånad till slutet av säsongen. Har till skillnad från tiden i Besiktas fått ordentligt speltid under tränaren Rıza Calımbay. Gjorde även ett mycket snyggt mål i den förra omgången. Totalt har det blivit sex matcher och ett mål för den förre Hammarbyspelaren. Erkan har också dragit på sig två varningar.

Labinot Harbuzi (Genclerbirligi)

–  Inte samma form som han hade under hösten men Harbuzi kämpar vidare. Genclerbirligi har dålig form och har åkt på flera förluster i de senaste matcherna. Harbuzi har spelat 15 matcher, gjort 2 mål och dragit på sig 2 varningar under säsongen.

Sinan Ayranci (Genclerbirligi)

–  Unge anfallaren Sinan Ayranci som lämnade Brommapojkarna inför den här ssäongen har varit skadedrabbad under säsongen och bara spelat en match för Genclers A2-lag. Där blev det ett mål via straff för 19-åringen som för tillfället är långt ifrån en startplats i Genclerbirligis startelva.

Isa Bagci (Bursaspor)

– Isa som blev proffs i tidig ålder hamnade i Bursaspor inför den här säsongen efter ett par år i skotska Glasgow Rangers. Isa som är en talangfull anfallare blev nyligen uttagen i ett turkisk ungdomslandslag som ska delta i en asiatisk träningsturnering. Under säsongen har det blivit tre mål på fem matcher i A2-ligan för hans del.

Erkan Saglik (Kocaelispor)

– Mittbacken Erkan Saglik som nyligen anlände från GIF Sundsvall har spelat två matcher för bottenlaget Kocaeli och förlorat båda. Han har även dragit på sig ett gult kort.

Övriga spelare som har en karriär i Sverige bakom sig

Jimmy Dixon (Manisaspor)

– Dixon har inte spelat något i ligan sedan han drog på sig en utvisning i matchen mot Antalyaspor som resulterade i flera matchers avstängning. Dixon har den här säsongen spelat 10 matcher.

Gabriel (Manisaspor)

– Fem matcher har det blivit för Gabriel som blev spelklar i januari trots att affären blev klar för en tid sedan. På de här fem matcherna har den förre Malmöbacken dragit på sig ett gult kort. Anmärkningsvärt är att Manisaspor bara har släppt in ett mål på de matcher Gabriel har spelat.

Anatoliy Ponomaryev (Orduspor)

– Anfallaren som har spelat för flera svenska klubbar håller för tillfället till i Orduspor som spelar i turkiska andradivisionen (Bank Asya). Där har det blivit 1 mål och en varning på fyra matcher.

Sheriff Suma (Kocaelispor)

– Den förre Gaisanfallaren som drömmer om ett proffsliv i Chelsea gjorde Erkan Saglik sällskap i klubben för någon månad. Två matcher har det blivit även för Suma men dock inga mål.