Turkiet vs. Tyskland!!!

Vilken otroligt spännande lottning det blev för Turkiet i EM-kvalet, ett kval som vi väntar på med öppna armar efter misslyckandet att kvala sig till VM som spelas i sommar.

Grupp A

  1. Tyskland
  2. Turkiet
  3. Österrike
  4. Beligen
  5. Kazakistan
  6. Azerbaijan

Ska man analysera gruppen är det en lottning som handlar om vänskap. Tyskland är en nation där flera miljoner turkar bor och ser vi till deras landslag har dem två turkiska spelare i form av Serdar Tasci och Mesut Özil, dock har den förstnämnda inte spelat på ett tag i landslaget. I Österrike har vi mittfältaren Korkmaz och kanske Besiktas inlånade målvakt Ramazan Özcan, samt kanske BJK´s mittfältare Ekrem Dag, vet dock inte om han spelar för landslaget eller inte, men teoretiskt sett kan han göra det, då han är född där. I Belgien har vi en massa turkiska invånare, dock inga som spelar i landslaget mig veterligen och ser vi till dom två sista nationerna är det våra brödranationer. Kazakistan har vi starka band med då det också är ett turk-folk och Azerbaijan är våran lillebrornation, man pratar till och med Turkiska.

Hoppas att kvalet som börjar om 208 dagar går våran väg och att vi sommaren 2012 kan njuta av bra fotboll och se Turkiet!

Grupperna i sin helhet:

Grupp B

Ryssland
Slovakien
Irland
FYR Makedonien
Armenien
Andorra

Grupp C

Italien
Serbien
Nordirland
Slovenien
Estland
Färöarna

Grupp D

Frankrike
Rumänien
Bosnien-Hercegovina
Vitryssland
Albanien
Luxemburg

Grupp E

Holland
Sverige
Finland
Ungern
Moldavien
San Marino

Grupp F

Kroatien
Grekland
Israel
Lettland
Georgien
Malta

Grupp G

England
Schweiz
Bulgarien
Wales
Montenegro

Grupp H

Portugal
Danmark
Norge
Cypern
Island

Grupp I

Spanien
Tjeckien
Skottland
Litauen
Liechtenstein