A2 Kollen

GS 2 – 2 Kocaeli

Galatasaray spelade i veckan oavgjort i A2 ligan mot Kocaelispor.  Vilket självklart måste ses som en miss i protokollet för Galatasaray. Man hade inför omgången 3 poäng ner till 2:an Besiktas i A2 ligans ”Marmara-division” men på grund av ett oavgjort resultat mot jumbon Kocaeli, samtidigt som Besiktas fick med sig 2-4 från bortamatchen mot Kasimpasa innebär det nu att det bara är 1 poäng som skiljer 1:an Galatasaray och 2:an Besiktas.

Galatasaray ställde upp med följande lag:

Emrihan

Serkan Kurtulus – Berk Nezirogulari – Ahmet Kesim – Sinan Osmanoglu

Emre Yuksektepe – Yusuf Onur Arikan – Cumhur Yilmazturk

Cem Sultan Berkin Kamil Arslan – Anil Dilaver

Ett lag som kändes ganska starkt i mina ögon, kanske hade jag även sett Emrah Yollu, som fått spela med herrlaget denna säsong i elvan, men så blev det utan coach Nedim Yigit valde att sätta Emrah på bänken.

Galatasaray tog ledningen genom Cem Sultan med 1-0 i den 13:e minuten och i den 55:e minuten satte samma Cem Sultan 2-0 och många lär väl ha tagit ut segern i förskott. För Kocaeli lyckades i den 83:e minuten reducera till 2-1 och i den 90:e minuten kvitterade man genom Anil Erdebil.

Med tanke på att man bytte ut Anil, Serkan och Berkin, verkar det som att Galatasaray tog ut segern i förskott samtidigt som Kocaeli ville annat.

Kasimpasa 2 – 4 Besiktas

Besiktas som strider i toppen mot Galatasaray segrade med 2-4 på bortaplan, vilket var mycket viktigt för kartallar. Laget såg ut lik följande:

Korcan Celikay

Tevfik Pala – Caner Turp – Atinc Nukan – Sezer Özmen

Cumal Bisi – Ali Kucik – Ömer Karanci – Erkan Kas

Batuhan Karadeniz – Erkan Kas

Detta var en match som började riktigt fartfyllt, i den 4:e minuten tog BJK ledningen genom Tevfik Pala och när man trodde detta skulle bli en lätt match gjorde Mehmet Tosun 1-1 efter 6 minuter. Därefter gjorde Ali Kucik i den 38:e 1-2, vilket var resultatet i halvtid. I den andra halvleken kvitterade Tolga Yilmaz till 2-2 i den 65:e. Dock ökade BJK på takten i slutet och man lyckades få in både 2-3 genom Ömer Karanci och 2-4 av Batuhan.

Batuhan som så sent som ifjol spelade seniorfotboll i Eskisehirspor borde väl snart spelas in i BJKs herrlag, men tyvärr måste han skärpa sig som människa innan det sker. Han är tydligen väldigt odisciplinerad och har enligt rapporter fått alldeles för mycket luft under vingarna. Hoppas han nu kommer ner till marken och skärper sig, han har potential, tråkigt om han då tar chansen i sitt liv och ger järnet!

Resultat för den 24:e omgången:

Istanbul BSB 0 – 1 Bursaspor

Kasimpasa 2 – 4 Besiktas

Galatasaray 2 – 2 Kocaeli

Kartalspor 1 – 2 Fenerbahce

Tabelltoppen

1. Galatasaray 24 – 16 – 5 – 4 –  +32 – 53

2. Besiktas 24 – 16 – 4 – 4 – +32 – 52

3. Fenerbahce 24 – 12 – 7 – 5 – +14 – 43

4. Bursaspor 24 – 10 – 7 – 7 – +7 – 37

Ordning (Spelade matcher, segrar, oavgjorda, förluster, målskillnad,poäng))