Alex trivs i derbymatcher!

Alex de Souza

Är det någon spelare som höjer sig extra när det spelas derby så är det Fenerbahces storstjärna- och lagkaptenen, brassen Alex de Souza som fyller 33 år senare i år.

Alex som har spenderat de senaste sex säsongerna i Fenerbahce har växt till en levande legend i klubben och är det något som han gillar så är det derbymatcherna mot Besiktas och Galatasaray.

Han har under sina år i Turkiet medverkat i 28 derbymatcher och har på dessa matcher gjort 13 mål, ett mål varannan match blir statistiken ungefär. Av dessa 28 matcher har han gjort 8 mål på 16 matcher mot Besiktas medan han har gjort 5 mål på 12 matcher mot söndagens motståndare.

Redan under den här säsongen har han hunnit med att göra 4 mål på 3 derbymatcher (två mål mot vardera lag).

Det som dock talar emot Alex i morgondagens match är att storstjärnan ännu inte lyckats göra några mål på Ali Sami Yen och faktum är att innan hans två mål i första matchen mot Galatasaray tidigare under säsongen så hade han inte gjort mål mot Galatasaray på nästan fyra år.

Kanske blir det annat under söndagskvällen när Galatasaray och Fenerbahce troligen möts för allra sista gången på Ali Sami Yen stadion då Galatasaray planerar att flytta in i en ny stadion nästa säsong. Vad är det man brukar säga? Spara det bästa till sist?