Avstängning väntar för Aziz Yildirim

Den turkiska disciplinnämnden (PFDK) har delat ut sina straff efter helgens matcher.

Mest anmärkningsvärt är att Fenerbahces president Aziz Yildirim har bestraffats med något som kallas ”21 dagar Hak Mahrumiyeti Cezasi”. Vet inte exakt vad det innebär men det troliga är att han inte får se några matcher på plats under den här tiden. Det var under matchen mot Gaziantepspor som presidenten skall ha agerat osportslig.

Samma straff fick även en representant för Trabzonspor som även han under matchen mot Galatasaray ska ha uppträtt osportsligt gentemot domaren.

Klubbarna fick även böter, Fenerbahce straffas med 50 000 TL för att ha kritiserat det turkiska fotbollsförbundet på sin hemsida om jag har förstått det rätt medan Trabzon fick 5 000 TL i böter för något som har med publikkapacitet på arenan att göra. Även Galatasaray fick böter i den matchen med 5 000 TL. Det delades ut böter även på annat håll, bl.a. fick Kasimpasa böter på 80 000 TL i derbyt mot Besiktas för att deras supportrar ska ha uppträtt illa.

PDFK brukar inte hålla tillbaka med sina straff efter varje omgång och den här veckan var inget undantag. Det delades ut straff på inte mindre än 38 punkter pga olika anledningar.