Officiellt: Ceyhun Eris till Assyriska!

Jag skrev för någon timme sedan att det verkar som om den förre Galatasaray- och Fenerbahce spelaren Ceyhun Eris är på väg till Sverige och Assyriska med största sannolikhet är det han som kommer att presenteras som Assyriskas senaste spelare. Och det kan vi tacka Aftonbladet för som i en artikel visar klart och tydligt hur Assyriska avslöjar sig själva genom att publicera en pixlad bild på Ceyhun Eris.

Först ska ni surfa in på denna sida, för att sedan ta er hit och slutligen klicka här!

Vad ska man säga om den affären?

Att Assyriska kan få fram en sådan här värvning är hur stort som helst. Ceyhun som inledde säsongen 2009/2010 i Ankaragücü skrev nyligen kontrakt med bottenlaget Denizlispor men väljer nu alltså att fortsätta karriären i Sverige och Assyriska. Från att ha spelat i Turkiets största klubbar till Superettan?

Han inledde den här säsongen på ett bra sätt och blev också uttagen i det turkiska landslaget (även om den uttagningen var en stor gåta för de flesta). Men interna problem i Ankaragücü ledde som sagt till att han fick lämna klubben och skrev under januari på för Denizlispor.

Jag vet inte var han står formmässigt men är ändå övertygad om att han kommer att bli mycket nyttig för Assyriska som jagar en allsvensk plats. Ceyhun fyller 33 år om ett par månader och spelar helst i en fri roll bakom anfallet.

Han har representerat flera klubbar genom karriären bl.a. i tre av Turkiets största klubbar och har även en proffssejour i Sydkorea och FC Seoul bakom sig. Det här är en spelare som lätt hade kunnat platsa i vilket allsvensk klubb som helst. Att han nu väljer att fortsätta karriären i Superettan är väldigt överraskande både för mig och säkerligen flera andra turkiska supportrar. De som hejar på Assyriska kan bara tacka och ta emot! Även om pressmeddelandet från klubbens sida inte var det mest proffsiga!