Cüneyt Çakır dömer derbyt!

Nu är det bekräftat att huvuddomaren i derbyt mellan Galatasaray och Fenerbahce kommer att bli Cüneyt Çakır (bilden). Det blir hans sjunde derbymatch under karriären. Den 34-årige domaren som har FIFA licens har tidigare dömt sex derbyn, tre gånger Galatasaray – Besiktas och tre gånger Galatasaray – Fenerbahce. Även fast han är rätt så ung har Cüneyt Çakır varit med länge, då han har dömt i högsta ligan de nio senaste åren.

De tre derbymatcherna mellan Fenerbahce och Galatasaray som han har dömt tidigare har varit under säsongen 2005-2006 då Fenerbahce slog Galatasaray i cupen med 2-1 och sedan i ligan med 4-0. Båda matcherna spelades på Şükrü Saracoğlu stadion. Det senaste derbyt som han har dömt lagen emellan var så sent som under säsongen 2007-2008 då Galatasaray slog Fenerbahce i turkiska cupen med 2-1 på hemmaplan. I en match som han delade ut fyra röda- samt åtta gula kort.

Cupmatchen mellan Galatasaray och Fenerbahce 2007/2008

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=H9pvi5Wn2Eg&feature=related]

I de tre matcherna som han har dömt mellan Galatasaray och Besiktas har alla spelats på Ali Sami Yen och det har blivit hemmaseger i varje (3-2, 1-0 och 4-2).

Cüneyt Çakır har tidigare dömt 11 matcher med Fenerbahce och 12 matcher med Galatasaray. I de elva matcherna för Fenerbahce har det blivit 7 segrar, 1 oavgjord och 4 förluster medan Galatasaray har vunnit 7 gånger, spelat oavgjort 2 gånger och förlorat 2 gånger.

Cüneyt Çakır har under den här säsongen dömt 11 ligamatcher där han har delat ut 49 gula  samt 6 röda kort. Han har även pekat på straffpunkten 2 gånger medan det har blivit 27 mål på dessa matcher.

Jag hoppas verkligen att helgens match inte blir detsamma som för ett par sedan då Cüneyt Çakır pekades ut som syndabock och var den enda anledningen till att Fenerbahce förlorade. Åtminstone ur Fenerbahce ögon sett. Och av den anledningen tror jag inte att Fenerbahce fansen är särskild glada över domarvalet.