Dagens ligafotboll

Matchen mellan Trabzonspor och Galatasaray var självklart dagens stora höjdpunkt i turkisk fotboll men det har även spelats två andra matcher i den högsta ligan.

Genclerbirlig utan skadade Labinot Harbuzi (vet dock inte hur allvarlig skadan han är) vann på bortaplan över Sivasspor med 2-0 sedan anfallslöftet Mustafa Pektemek inlett målskyttet i den 24:e minuten och brassen Carlos Floresta Kahe punkterat matchen i den 83:e minuten. Båda anfallarna har därmed gjort 7:e mål var under säsongen. Det var Genclers första segern på hela elva matcher (om man räknar bort segern mot Ankaraspor) medan Sivasspor har det fortsatt jobbigt, fjärde raka förlusten (ingen mål på dessa matcher) och ligger just nu på nedflyttningsplats.

***

Dagens andra match spelades mellan Ankaragücü och Kayserispor där hemmalaget vann med klara 3-0 efter två mål av slovaken Robert Vittek och ett mål av Geremi som därmed också gjorde sitt första mål för klubben sedan flytten i januari. Vad som har hänt med Kayerispor låter jag vara osagt? Men laget har gått ifrån att vara ett topplag som låg jämnt med bl.a. Bursaspor till ett lag som ser ut att kämpa om en av platserna i mitten av tabellen. Laget har nu inte vunnit på sex matcher och det går även ut över skytteliga ledaren Makulula som nu inte har gjort mål på ett par matcher.

***
Helgens walkover seger stod Eskisehirspor för, ett annat lag som går väldigt bra för tillfället och ligger just nu på sjätte plats, en poäng efter Trabzonspor. Även ”Es, Es” har några topplag kvar att möta och med lite flyt kan även de klättra några positioner i tabellen.