Dagens ligafotboll

Bursaspor vann planenligt över Manisaspor på hemmaplan med 2-0. Målskyttar blev målvakten Dimitar Ivankov (på straff) och Ömer Erdogan. Det var för övrigt Ivankovs andra mål för säsongen.

***

Antalyaspor tog sig samman efter förlusten mot Fenerbahce och vann relativt enkelt över Sivasspor efter mål av Necati Ates, Ceyhun Veysel och Serge Djiehoua.

***

Omgångens överraskning som jag varnade för i ”Veckans tips” stod Eskisehirspor för som besegrade Kayserispor på bortaplan efter ett sent mål. Kayseri som var höstens lag har fallit ihop totalt under andra halvan av säsongen och ligger just nu på 6:e plats, en poäng just före ”Es, Es”.

***

Som jag skrev i inlägget nedan så fick matchen mellan Istanbul B.B. och Diyarbakirspor avbrytas sedan ”bortafansen” stormat planen vid ställningen 1-0. Kasimpasa var det lag som den här veckan tre gratis poäng mot Ankaraspor.

***

I kvällsmatchen var det Galatasaray som var starkast mot Ankaragücü och vann också med 3-0 efter mål av Jo, Keita och Baros som gjorde comeback efter flera månaders frånvaro. Måste kännas oerhört skönt för honom att göra mål direkt. I och med segern tog Galatasaray även över serieledningen som Bursaspor befann sig på under några timmar.

***
Imorgon fullbordas omgången med matchen mellan Denizlispor och Besiktas, hemmalaget slåss för att undvika nedflyttning medan bortalaget gärna vill haka på de övriga lagen i toppen.