Derbyt närmar sig…

Söndagen den 28:e mars smäller det. Dagen som fotbollssupportrar världen över väntar på, dagen då ärkerivalerna Galatasaray och Fenerbahce möts i en av fotbollsvärldens mest hetaste drabbningar.Det kommer att bli den 364:e matchen i ordningen lagen emellan sedan i början av 1900-talet. Fenerbahce har ett relativt stort övertag med 137 segrar mot Galatasaray som har vunnit 113 gånger.

Kommer ni ihåg hur det gick i höstas när lagen möttes i den 10:e omgången? En hetsig stämning redan på uppvärmningen ledde till att Fenerbahce dominerade fullständigt och lyckades till slut vinna med 3-1. Snacka om att Galatasaray är revanschsugna och vi kan nog räkna med en hetsig stämning på söndag igen. Och det får det gärna vara bara det inte går till överstyr då fotbollsfesten riskerar att förstöras.

Målen och höjdpunkter från matchen i höstas

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4oK1iyAYgWk]

Läs även

”Jag vill bli en äkta Fenerli”