Diyarbakir ett pinsamt lag

Som min kamrat Ilproffessore skrev igår, lyckades Diyarbakirs fans skämma ut sig igen. Denna gång var det på borta plan i Istanbul där man åter igen ställde till med scener och man kan inte mer än förundras över hur otroligt falsk klubben är. Om ni kollar på bilden ovan ser ni framför reklamskylten en man klädd i grå kavaj som sträcker ut armarna. Detta är mannen som skapade oroligheterna, han hetsade sina kamrater(?) och ledde stormningen av planen, vars enda ändamål var att förstöra matchen. Diyarbakir har i år ett flertal gånger lyckats med att skämma ut sig och frågan är hur man ska lösa detta problem.

Mannen som ni ser ovan säger ordföranden i Diyarbakir att man inte känner och man vet inte om vem han är, men enligt  Milliyet och HaberTurk väntade mannen ovan utan för VIP entren på arenan och när ledningen från Diyarbakir kom ut skakade han hand med dom och kramade dom. Helt otroligt att ordföranden en stund innan och även efter detta väljer att säga att dessa inte är några fans och att man inte vet vilka det är. Det är helt uppenbart att ni vet vilka problemskaparna,  den enda frågan är varför ni är så otroligt falska och inte tar hand om era supportrar.

Så sent som förra omgången avbröts Diyarbarki – Bursaspor efter att supportrarna kastat stenar på planen och andra kastbara föremål. Man startade kravaller på stan och kastade molotovs mot polisen. Man stenade sönder bussarna som Bursaspor anlände och åkte med. När man mötte Fenerbahce tidigare under säsongen var det rena kriget före, under och efter matchen, mellan så kallade supportrar och polisen.

Vid varje händelse har ledningen sagt att man inte har något med saken att göra, man säger att dessa inte är fans utan provokatörer, men vi har nu klart och tydligt sett att ni inte vet vilka det är etc. Diyarbakir är en skam för Turkisk fotboll och bör uteslutas direkt från första ligan och gärna skickas ner djupare, man förstör för den Turkiska Fotbollen och det är det som är ändamålet för dessa typer.