Dresscode: Parcali

Galatasarays dresscode denna afton blir den klassiska tröjan, ”Parcali”. Det är den tröja som vi har i stort sett varje år och som är symbolisk för Galatasaray. Förhoppningsvis blir läktarna fyllda av Röd/Gula tröjor denna afton och förhoppningsvis blir det fullt hus. Ali Sami Yen drar inte folk som förr om åren trots att det är så angeläget att man verkligen stöttar klubben när den styrs som den gör idag.

Faktum är att Ekonomin för Galatasaray är ett mysterium, Adnan Öztürk som ställer upp i valet emot Adnan Polat har kraftigt ifrågasatt Polats ekonomiska filosofi. Framförallt mysteriet kring lånet som man tog, 70 miljoner euro för att köpa tillbaka Galatasaray aktierna kändes som väldigt mycket pengar, speciellt när man uttalat sig om att pengarna från Logeförsäljningen vid Aslantepe skulle bekosta köpet av aktierna.

Mycket tyder på att man istället för att investera och säkerställa ekonomin har valt att slänga pengar på värvningar denna säsong, vilket kan bli dyrt för klubben i det långa loppet. Kanske är det dags att personer som Adnan Sezgin lämnar organisationen för personer som man har tillit för. Adnan Öztürk som ställer upp i valet är i mina ögon den kandidat som jag har mest tillit för, han värvade Frank Ribery och Faryd Mondragon till klubben och verkar ha en så starkt kort som Abdurrahim Albayrak i sin organisation, en person som i mina ögon verkligen bör tillhöra klubbens ledande organisation.

Mer om valet i Galatasaray kommer senare, nu är det fokus på Galatasaray – Ankaragücü, må bästa lag vinna!… CimBom?!