Femte raka nollan!

Efter kvällens 1-0 seger över Galatasaray har Fenerbahce nu hållit nollan i fem raka matcher vilket är mycket tack vare det fina försvarsspel som Christoph Daum och tränarna arbetat med i stort sett under hela säsongen. Daum har hela tiden sagt att han behöver minst två år i klubben för att uppfylla sina mål och just försvarsspelet är en stor del av hans arbete inför framtiden. För att Fenerbahce ska få ut det maximala av Daums tänkande krävs en bra defensiv och det har vi verkligen fått se i de senaste matcherna. Han som leder försvaret heter Diego Lugano och det syns verkligen på de andra spelarna att de höjer sin nivå när de får spela bredvid det uruguayanska landslagets kapten. Speciellt Bilica som spelar tillsammans med Lugano i mittförsvaret har höjt sig enormt de senaste veckorna och gör inte de samma misstag som han har gjort tidigare under säsongen. Tidigare har han agerat nonchalant som siste man men allt det är som bortblåst. Dessutom får man inte heller glömma bort varken Andre Santos till vänster eller Gökhan Gönül till höger. Som jag skrev tidigare så växer Santos för varje match och som Fenerbahce supporter är jag glad över att klubben skrev ett fyraårskontrakt med honom innan säsongen. Gökhan G kommer nog aldrig komma upp till den nivå han hade under Champions League tiden men är trots det fortfarande en bra försvarare även om han stundtals kan agera ostadigt. Men vem gör inte det nuförtiden i fotboll? Sedan skall man nog också bli påmind om att det kan vara svårt för Gökhan att leva upp till förväntningarna. Han är ju inte dum i huvudet precis, han vet om att han gjorde en kanonsäsong under 2007/2008 och det vet även fansen om men samtidigt kan hans prestationer vid den tiden också ställa för höga krav på honom som gör att han misslyckas istället för att lyckas.