Fenerbahce 2-0 Manisaspor: En dag på jobbet

Det var ingen vidare fotbollsunderhållning på Şükrü Saracoğlu stadion tidigare under kvällen när Fenerbahce vann den första semifinalmatchen mot Manisaspor med 2-0. Hemmalaget tog ledningen i den 31:a minuten sedan målvakten i Manisaspor Orkun passat bollen rakt på fötterna till anfallaren Dani Güiza som inte hade några problem med att sätta bollen i mål. Några minuter senare var det dags för inhopparen Deivid som ersatte skadade Emre Belözoglu att komma med i målprotokollet. Han mötte upp Andre Santos perfekta inlägg och nickade in tvåan bakom en chanslös Orkan. Dessa två mål väckte Fenerbahce samtidigt Manisaspor var oorganiserade och med lite mer skärpa hade man kunnat göra fler mål men det stannade vid två.

Under den andra halvleken hände det inte så mycket utan Fenerbahce kontrollerade spelet till slutsignalen och kunde därmed ta med sig en 2-0 seger till returmötet i Manisa om ett par veckor. Den förra Malmö FF backen Gabriel spelade hela matchen för Manisaspor och gjorde en helt okej match. Om Fenerbahces spel finns det inte så mycket att säga till om, återigen gör laget en bedrövlig insats när det gäller anfallsspelet och ser man tillbaka på de båda målen så är de rätt så billiga. Den första är hur klar som helst när Güiza får bollen rakt på fötterna av målvakten och det är bara att sätta dit bollen medan den andra kommer sedan en Manisaspor försvarare ligger ner i straffområdet och bortalaget har då en man mindre i markeringsspelet. Men målet ska man absolut inte ta ifrån Deivid som gör det snyggt med pannan och inlägget från Andre Santos är det inte heller något fel på. Även om säsongen i stort sett har sett ut så här hela tiden är det ändå oroväckande att anfallsspelet inte fungerar.

Försvaret gör å andra sidan en väldigt bra match och är den stora anledningen till att laget håller nollan för fjärde gången i rad. Jag vill lyfta fram Diego Lugano till matchens bästa spelare samt att Andre Santos växer för varje match. Och jag är övertygad om att ju längre säsongen lyder mot sitt slut kommer dessa två att vara viktiga pusselbitar var säsongen hamnar till slut.

Lagen ställde upp med följande spelare;

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre (min. 26 Deivid ), Özer (min. 73 Vederson ), Alex, Güiza (min. 86 Gökhan Ünal)

Manisaspor: Orkun, Güven, Kalabane, Limeira, Momha, Yiğit Gökoğlan, Mehmet Nas (min. 60 Yiğit İncedemir), Mehmet Güven, Nizamettin, Simpson (min. 70 Dilaver), Ergin (min. 51 Isaac)

Första målet

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BmF339DfFRI]

Andra målet

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-53bd9tuCNo]