Förbundet tog sitt förnuft till fånga

Idag gav förbundets disciplinnämnd det väntade beskedet att Derbyt i nästa omgång, kommer att spelas med böter, trots bråket på ASY mellan två berusade män. Det som skedde var att en supporter efter matchen valde att gå ut på det ”regnskydd” som finns mellan den övre och undre läktaren på ena långsidan av Ali Sami Yen, ett regnskydd som inte är meningen att man ska gå på överhuvudtaget och klubben har till och med inför säsongen för att försäkra sig att ingen går på detta regnskydd, satt upp ett plexiglas som hindrar folk att hoppa över, men efter matchen valde en vitklädd individ att trotsa förbundet och han satte sig på regnskyddets spets och när Sabri Sarioglu drog en ”Uclu” med publiken, valde han att ropa ”BESIKTAS” och det verkar ha tänt till en annan supporter som också hoppas över plexit och börjar veva mot den vitklädde mannen. Det är oklart hur bådas tillstånd var, men man befarar att båda var berusade.

En vakt tar sig över för att stoppa bråket och få bort männen i fråga och vakten lyckas dra bort den av dem två som vevar, men i ren panik väljer den vitklädde mannen att hoppa ner från regnskyddet och med tanke på höjdskillnaden på 5 meter och den frånvarande balansen, faller han fritt och till supportrarna på nedre etagets  förvåning fallet en man ner.

Snabbt kommer ambulanspersonal till mannen och man lyckas stabilisera nacke, med tanke på att fallet kan leda till skador på rygg och nacke och mannen förs till sjukhus, det är idag oklart hur hälsotillståndet verkligen är, men det lär stå om ett par dagar hur det gick med mannen ifråga. Den man som hoppade över och började veva verkar ha försvunnit spårlöst, men polisen har han på bild och om han har säsongskort var det mindre lyckat att göra något sådant här.

Frågan var dock vad Galatasaray skulle få för straff för dessa personers uppgörelse efter matchen, när spelarna gått ut och publiken börjat lämna arenan och det spekulerades i att man skulle stänga arenan från publik, men det hade då varit ett riktigt snedskott i min mening, då vi pratar om 2 personer som gör fel. Att dessutom påstå att han slängs ner som Fenerbahce har skrivit i ett uttalande för att provocera är helt befängt, då säkerhetsvakten försöker ta tag i mannen och få bort honom från regnskyddet, men den vitklädde mannen som är berusad och i panik väljer att glida ner självmant som ett sätt att fly undan.

Det går inte att säga att det är okej att något sådant här sker, men det är då underligt om klubben ska bestraffas för att 2 personer väljer att bråka och den ena häver sig ner av egen kraft. Vakterna har dessutom gjort vad dom kan, 1 var snabbt på plats och stoppade bråket, men kunde inte övertyga mannen i vit om att inte hoppa ner, då det gick för sent. Tvärtom borde denna ha creed för att han tar sitt ansvar och dessutom bör personalen på nedre etaget ha creed för att man verkligen tar sitt ansvar och får dit ambulanspersonal och ser till att hålla lungt kring mannen som fallit.

Dock är det helt klart vidrigt att se något av detta slag på läktaren och det är oerhört äckligt att se folk som överhuvudtaget brukar våld på läktaren

Däremot är det tråkigt att se att Fener som klubb går in och börjar hetsa inför ett stundande derby, detta ger tändvätska till dom supportrar som förstör på läktaren och deras hat framkallas och sporras av att derbymotståndaren börjar lägga sig i ett sådant här fånigt fall och jämför det hela med myntet på domaren i förra derbyt och dessutom säger man att supportern slängdes ner från läktaren, när det är ett faktum att han glider ner av egen kraft.

Se hela situationen nedan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kw2WhR7-Dxw]