Franco…Franco…Franco…

2007 lämnade den Colombianska målvakten Mondragon Galatasaray för att spela i Köln, han var för gammal ansåg man och han fick ta sitt pick och pack och lämna Turkiet då han inte fick förlängt kontrakt. Idag står han i Köln i Bundesliga, 3 år efteråt. Vad har då Galatasaray gjort sedan dess?

Man har vunnit 1 säsong med två Turkiska målvakter, Aykut och Orkun, men man valde att efter den säsongen satsa på Italienaren Morgan De Sanctis som idag spelar i Serie A, Sanctis kom aldrig till rätta i Turkiet och var inte bra så jag förstår att man inte köpte ut honom ur kontraktet. Men i år har man nog gjort 2 otroligt stora misstag, nu när säsongen snart är över. Man värvade Leo Franco, argentinaren med tunga meriter, men som är urusel. Han har varit kritiserad länge och idag kostade han Galatasaray segern. Redan under förra året skrev vi på bloggen om hur instabil han var och nu fick vi idag se årets blunder i Turkiet denna säsong. Det andra misstaget är att man värvat Ufuk Ceylan, Turkiet största målvaktstalang SOM INTE FÅR CHANSEN!

Ufuk är i den åldern där han behöver matchträning, men han får det inte, utan är petad av en målvakt som Leo Franco som verkligen inte inger någon trygghet. Varför?

Jag vet inte svaret, men är mycket nyfiken på vad som gör att Franco får chansen i match efter match. Nu har han svikit oss igen och det innebär med största sannolikhet att titeln är spelad ur våra händer. Trist men sant… Nu gäller det att åtminstone komma 2:a, men det ser tungt ut då vi är ur form och våra motståndare går som tåget.

Som Rijkaard säger, WE HAVE TO DEFEND THE HONOUR OF THE CLUB!