Genclerbirligi och Fenerbahce delade på poängen

Det var ingen vidare fotbollsunderhållning när dessa lag möttes tidigare under kvällen. Fenerbahce inledde bäst och hade även en jättechans att ta ledningen men Deivid kunde inte hålla bollen nere utan sköt den flera meter ovanför målramen. Lite senare hade även mittbacken Bilica en möjlighet då han fick en gratis chans efter slarv hos försvaret i Genclerbirligi men han fick inte någon kontroll över bollen. Första halvlek skulle bli mållös men kantades istället av fult och grinigt spel.

I upptakten av den andra halvleken var det hemmalaget som inledde bäst och kunde också skapa en bra möjlighet genom Labinot Harbuzi men hans skott täcktes i sista stund av Bilica men på returen fick ytterbacken Aykut i Gencler på ett stenhårt skott som räddades av Volkan Demirel. Men närmare än så kom inte hemmalaget utan försvaret i Fenerbahce med Diego Lugano i spetsen skötte sig alldeles utmärkt men det kan man inte säga om anfallsspelet där Gökhan Ünal som trots de uteblivna chanserna gjorde ett bra jobb i sin första match från start och var även väldigt nära att bli matchhjälte men hans avslut tog i stolpen.

***

Laget har som sagt stora problem när det gäller anfallsspelet och då blir det svårt för de som spelar längst fram att skapa någonting och då blir det lätt att man kritiserar än analyserar. Fenerbahce har idag inte en trupp som kan spela den fotboll fansen eftersöker. Passningsspelet från mittfältet och upp är för dåligt för att inte tala om kantspelet.

Även om vi såklart önskar att laget kommer till fler avslut och gör många mål så tycker jag ändå att man ska ta med det positiva från den här matchen och det är försvarsspelet där Lugano återigen visar att han håller hög klass. Fener har nu hållt nollan i två raka matcher och jag vet inte när det hände senast.

Läget är som den är och det får vi leva med tyvärr. Det är bara att göra det bästa av situationen men en sak som är säker är att med Alex tillbaka på plan i nästa omgång kommer vi att få se ett betydligt bättre spel och då hoppas jag verkligen att Daum fortsätter med Ünal på plan, det ska bli intressant vad dessa två kan hitta på för något under en längre period.

En poäng kan vara två förlorade men också bättre än noll poäng!

***

Hur skötte sig Harbuzi då?

Han gjorde en helt okej insats och var bland de bättre i hemmalaget. Drog även på sig ett gult kort och var flera gånger inblandad i hetsiga situationer. Var även väldigt nära att göra mål men hans skott täcktes i sista sekund. Kanske är det dags för Erik Hamren eller Marcus Allbäck att flyga ner till Turkiet för att ta en titt på honom. Harbuzi har varit en av Genclers bästa spelare den här säsongen och har stor förtroende av sin tränare då han ligger bakom de flesta fasta situationer. Och gör man bra ifrån sig i den turkiska ligan borde man lätt vara med i diskussionerna om landslagsplatserna. Han kanske inte är någon start spelare (ännu) men en spelare för truppen det är han!

Höjdpunkter från matchen

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6EZ0TBHmYU4]

Genclerbirligi 0-0 Fenerbahce (0-0)

Varningar: Dk. 37 Aykut, Dk. 45 Orhan, Dk. 64 Harbuzi (Genclerbirligi), Dk. 75 Emre (Fenerbahce)

Gençlerbirligi: Serdar, Orhan, İlhan, Mahmut, Aykut, Cem Can (Dk. 82 Kerem ), Tozo, Vranjes, Sandro, Harbuzi  (Dk. 85 Serkan), Mustafa  (Dk. 82 Kahe)

Fenerbahce: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Cristian (Dk. 65 Deniz ), Andre Santos, Deivid (Dk. 57 Semih ), Mehmet, Emre, Vederson (Dk. 80 Özer ), Gökhan Ünal