Inför cupen: Trabzonspor – Antalyaspor

Lagens form

Trabzonspor har en enastående form och har inte förlorat på 14 matcher (både liga- och cupspel inräknat). Det betyder med andra ord att man fortfarande inte vet hur det känns att förlora under 2010. En mycket imponerade facit måste man säga. Ändå sedan Senol Günes tog över tränarjobbet blir laget starkare för varje vecka som går och klubben siktar även på att ta hem segern i turkiska cupen.

Antalyaspor har däremot inte alls lika bra form som sina motståndare då laget har bara en seger på de åtta senaste matcherna. Men i en cupmatch kan allting hända och det vet spelarna också om. I kvartsfinalen lyckades nämligen Antalyaspor att mycket överraskande slå ut Galatasaray och det är ett resultatet som spelarna i Antalyaspor tar med sig till den här matchen.

Inbördes möten

Ser man tillbaka på de tio senaste matcherna lagen emellan så är det Trabzon som har ett stort övertag med sex segrar, tre oavgjord och bara en förlust. Senast Antalyaspor besegrade Trabzonspor var så sent som för ungefär åtta år sedan, den 7:e april 2002 för att vara rättare sagt.

Håll ögonen på

Det finns såklart flera duktiga spelare i båda lagen men jag vill att ni håller ett extra öga på följande spelare;

I hemmalaget ska man hålla koll på den argentinska mittfältaren Gustavo Colman som har gjort en enastående säsong hittills medan man ska hålla koll på Necati Ates i Antalyaspor som har hittat tillbaka till formen på äldre dar.

Kvällens match startar klockan 19.00 svensk tid och går att se gratis via TRT’s hemsida eller på någon av de som sidor som erbjuder streamsändningar.

Trabzonspor – Antalyaspor

Stadion: Avni Aker
Domare: Hüseyin Göçek, B.Tuncay Akkın, Serkan Geçerler
Klockan: 20.00 (lokal tid), 19.00 (svensk tid)

Lagens förväntas ställa upp med följande elvor

Trabzon: Onur, Serkan, Giray, Song, Cale, Selçuk, Ceyhun, Colman, Burak, Alanzinho, Umut
Tränare: Şenol Güneş

Antalya: Ömer, Erhan, Yalçın, Orhan, Batak, Ali Zitouni, Jedinak, Korhan, Fatih, Necati Ateş, Serge

Tränare: Mehmet Özdilek