Inför derbyt: Christoph Daums 29:e Istanbul derby!

På söndagskvällen när Galatasaray och Fenerbahce möts blir det för 29:e gången som Christoph Daum upplever ett derby i Istanbul. Som tränare i två omgångar för både Besiktas och Fenerbahce har Daum under sina tidigare 28 matcher vunnit 9 gånger, förlorat 12 gånger och spelat oavgjort 7 gånger.

Under sin tid i Besiktas lyckades han bara med att vinna 2 matcher!? av 14 derbymatcher, förlorade 8 gånger och spelade oavgjord 2 gånger.

I Fenerbahce har det gått mycket bättre. På 14 matcher har han coachat sitt lag till seger i 7 matcher, oavgjort 3 gånger och förlust 4 gånger. På dessa matcher har Fenerbahce gjort 26 mål och släppt in 20.

Totalt har han varit med sju gånger tidigare när Fenerbahce har mött Galatasaray. I dessa matcher har det blivit 5 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust. Målskillnad är 13-6 till Fenerbahces favör.